MX Rookie Team sluit 2020 af met MON Nederland huldiging

30 november 2020  

Op zondag 29 november jl. werden de kampioenen van 2020 in het zonnetje gezet.

De gebruikelijke MON kampioenshuldiging in Boekel kon vanwege de Covid19 situatie niet plaatsvinden. Daarop werd een goed alternatief opgezet door de MON en werden de nummers 1, 2 en 3 uit de eindstand van de competitie gehuldigd op het mooie cross circuit van MCC de Streekrijders in Horst. Hier konden alle geldende Covid19 regels goed worden toegepast. Vanaf één uur werden de klassen één voor één op het podium geroepen en de daarbij behorende trofeeën uitgereikt. Aansluitend werd er een vrije training aangeboden.

Voor Damien Knuiman betekende dit een mooie tweede plaats op het erepodium in de 125cc Cup klasse.  Al met al werd voor deze klasse gekozen, omdat Damien volgend jaar in deze klasse zal uitkomen vanwege leeftijdsverplichtingen. Daarnaast heeft hij ook de wedstrijden bij de KNMV 85cc gereden en is daar op een nette vierde plaats in de eindstand geëindigd. Vanaf nu richt Damien zijn pijlen op de EMX 125cc klasse in 2021, om hier de benodigde ervaring op te doen en hierin de komende jaren aansluiting te vinden.

Jeremy Knuiman mocht op de eerste plaats van het erepodium in de klasse MX2 Inters plaats nemen. Deze titel betekend een geweldige opsteker voor hem, mede omdat hij de overstap van 125cc 2-takt naar 250cc 4-takt goed heeft opgepakt. Naast de MON wedstrijden heeft hij ook bij de KNMV wedstrijden laten zien dat hij hier ook zijn draai kan vinden. Voor het komend seizoen zal Jeremy zich gaan richten op de EMX 250cc klasse en de voorbereidingen hiervoor zijn reeds gestart.

Afhankelijk van de Covid19 situatie zal er een wintertrainingsprogramma afgewerkt worden, waar dit te zijner tijd mogelijk is. Binnenkort hopen wij u te informeren hoe 2021 er uit zal gaan zien.

Onze dank gaat uit naar iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt en wij hopen ook in 2021 op uw steun te mogen rekenen

MX ROOKIE TEAM

Damien Knuiman

Jeremy Knuiman

Henk Knuiman