Bendsneyder sluit af met sterke wedstrijd

22 november 2020

Met een sterke wedstrijd en drie dikverdiende punten heeft Bo Bendsneyder het seizoen 2020 afgesloten. Hoewel hij vooraf op meer had gehoopt in de GP van Portugal, mocht Bendsneyder tevreden zijn met de dertiende plaats. Dominique Aegerter sloot de Moto2-race af op de twintigste plaats.

De start van Bo Bendsneyder vanaf de zestiende plaats verliep, mede door een crash van Di Giannantonio en Bulega, niet vlekkeloos. Vanaf de 22ste plaats werkte de Nederlandse rijder van NTS RW Racing GP zich een weg naar voren. Aan het einde van ronde 2 lag hij al achttiende. In ronde 6 sloeg Bendsneyder een grote slag door op te stomen naar de vijftiende plaats en in ronde 8 kwam hij op de veertiende plaats uit door een long lap penalty van Canet.
Vanaf dat punt begon Bendsneyder aan een race die eruit bestond een gat van drie seconden dicht te rijden op Nagashima. In ronde 19 kon hij de Japanner inhalen en begon de volgende inhaalrace, een gat van alweer drie seconden op Schrotter nu. Bendsneyder wist de Duitser in de laatste ronde tot op 0.134 te naderen, maar kwam net een halve ronde tekort om de twaalfde plaats te veroveren. Zijn snelste ronde van de 23 reed Bendsneyder in de slotronde: 1.43.298. Daarmee finishte hij op 16.998 van de winnaar.
Op de dertiende plaats was de NTS van Bendsneyder opnieuw de beste niet-Kalex. Met de drie punten die hij in Portimao verdiende, kwam Bendsneyder op een totaal van 18 punten, waarmee hij het seizoen 2020 afsluit op de 23ste plaats in het wereldkampioenschap Moto2.

Dominique Aegerter kon helaas geen punten toevoegen aan de vier die hij behaalde in Oostenrijk. De Zwitser kon vanaf de 22ste plaats profiteren van de mêlee bij de start en oprukken naar de zeventiende positie aan het eind van de eerste ronde. In de vierde ronde wisselde hij de achttiende plaats met zijn teamgenoot Bendsneyder, maar moest hij ook meteen Luthi voorbij laten. Vervolgens werd het een wat eenzame race voor Aegerter, die op de twintigste plaats eindigde, op 44.924 van racewinnaar Remy Gardner.

NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen was blij met de race van Bendsneyder, die een indrukwekkend slot van het seizoen doormaakte. “Het was een zeer sterke race van Bo, en tekenend voor een goede slotfase van het seizoen. Het geeft voldoening dat we een seizoen, dat op alle fronten heftig en bepaald niet gemakkelijk is geweest, op zo’n positieve manier kunnen afsluiten. We hebben samen, dankzij de inzet van iedereen in het team, laten zien dat het er wel degelijk in zit en dat we echt competitief kunnen zijn. Ik wil het hele team, iedereen bij NTS en onze rijders – Bo Bendsneyder, Dominique Aegerter, Piotr Biesiekirski en Jesko Raffin – bijzonder bedanken voor hun inzet dit seizoen

Bo Bendsneyder: “Na de eerste ronde dacht ik ‘daar gaat mijn top 10’, maar ik kon de knop omzetten en die frustratie gebruiken als motivatie om te knallen. Ik kon ze elke ronde inhalen, de jongens voor me. Ik verloor een beetje tijd toen ik bij het uitremmen van Dominique even naast de baan kwam, waardoor ik opnieuw moest beginnen. Van die fout heb ik geleerd en in het vervolg van de wedstrijd kon ik mijn eigen tempo erin houden, ook bij het inhalen van andere rijders. Jammer dat ik net Schrotter niet meer kon pakken voor de twaalfde plaats, maar met de dertiende plaats moet ik tevreden zijn. Het is over de hele linie een goed weekend geweest, net als de vorige weekenden. Ik ben blij met hoe we het seizoen hebben afgesloten. Dat geeft een goed gevoel.”

Dominique Aegerter: “We hadden veel meer verwacht van deze race, maar het kwam er helaas niet uit. Ik had moeite met het insturen van de bochten en het scheelde maar weinig of ik was gecrasht. Dat kostte mijn vertrouwen en ondanks pogingen om zo soepel mogelijk te rijden, kon ik het vertrouwen niet terugvinden. Het is spijtig voor zowel mijzelf als voor het team, na al het harde werk dat ze hebben gedaan. Ik had hier graag nog een paar punten willen pakken. Ik wil NTS RW Racing GP bedanken voor de kans om weer te rijden en hun vertrouwen in mij. We zullen zien wat de toekomst brengt