Achtste plaats beste resultaat voor Bendsneyder en NTS in Moto2

15 november 2020

Met een uitstekende achtste plaats hebben Bo Bendsneyder en NTS RW Racing GP hun beste resultaat tot nu toe behaald in de Moto2. In de GP van Valencia kon Bendsneyder een weekend dat vanaf de eerste training al goed was, prima afsluiten met 8 verdiende punten. Ook Piotr Biesiekirski maakte een goed weekend door, dat de Poolse rijder afsloot op de 21ste plaats

De achtste plaats van Bo Bendsneyder was het resultaat van een solide weekend. Na de twee punten van vorige week, kon Bendsneyder er deze week acht bijschrijven op zijn conto, waardoor hij op een totaal van 15 kwam en twee plaatsen won in het kampioenschap.
Al vanaf de eerste vrije training stond de Nederlander er goed bij. De start van de race, vanaf de negende plaats, was eveneens goed. Na de eerste ronde kwam Bendsneyder op de achtste plaats door. In de eerste helft van de wedstrijd moest Bendsneyder Bastianini en Navarro voorbij laten gaan en zakte hij terug naar de tiende plaats, maar in de tweede helft kon hij door crashes van Manzi en Navarro terugkomen naar de achtste plaats.
Gaandeweg kwam Bendsneyder aan kop van een groepje met Gardner, Baldassarri, Canet, Vierge en Bulega en dat groepje bleef lang bij elkaar. Het verschil met de groep vóór Bendsneyder liep echter gestaag op tot ruim 6 seconden bij het ingaan van de laatste ronde. Daarin wist Gardner zijn voormalige teamgenoot nog te verschalken, maar door een late crash van Di Giannantonio behield Bendsneyder de achtste plaats, op slechts 9.720 van racewinnaar Jorge Martin.
Op 50.162 van Martin kwam Piotr Biesiekirski over de finish van het Ricardo Tormo-circuit: het kleinste verschil tot nu toe. Niet de 21ste plaats van Biesiekirski was bijzonder, maar het feit dat hij tot vijf ronden voor het einde bij kon blijven en ook in de slotfase het verschil beperkt kon houden

NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen was blij met de resultaten van zijn beide rijders. “Bo heeft een solide race gereden. De basis voor dit resultaat lag in het begin van het weekend. Het hele weekend waren de snelheid en het tempo goed. Na een goede start, waarbij Bo uit het gedrang wist te blijven, kon hij dat tempo handhaven en daarmee een prachtig resultaat boeken, zowel voor hemzelf als voor NTS. Op de achtste plaats was hij de enige niet-Kalex in de top 16. Ook Piotr heeft het goed gedaan. Hij heeft flinke progressie gemaakt en kon tot aan ronde 20 heel aardig bijblijven.”

Bo Bendsneyder: “Ik ben heel blij met het weekend en het resultaat. Het gevoel met de motor was vanaf FP1 heel goed en we konden steeds kleine stapjes blijven maken. Vanochtend in de warmup hebben we nog iets geprobeerd en dat pakte goed uit, maar vanmiddag tijdens de race stond er meer wind, waardoor het een stuk lastiger was. De rondetijden waren iets minder dan in de rest van het weekend, maar de wedstrijd was goed. Dit is niet alleen mijn resultaat, maar ook van mijn mensen in het team, die altijd achter me zijn blijven staan en altijd hard zijn blijven werken om de motor beter te maken

Piotr Biesiekirski: “Het was een hele goede race én een heel goed weekend. Ik heb het gevoel dat ik in Valencia een echte stap heb gemaakt. Na een goede start kon ik bij de groep blijven. Halverwege de race kon ik zelfs bijna de rijder voor me inhalen. Ik ben erg blij met de wedstrijd en de manier waarop we met het team hebben gewerkt. Mijn race was 13 seconden sneller in vergelijking met vorig weekend en het gat met de winnaar was het kleinste van dit jaar, dus ik ben erg blij met de progressie