Toparis sluit het seizoen af met een dubbele top-tien finish op Brand Hatch

19 oktober 2020  

Na een pittig weekend is Tom Toparis als negende en tiende gefinisht in de British Supersport races op Brands Hatch. De Benro Racing rijder maakte gedurende de laatste ronde van het seizoen constant progressie op deze uitdagende en nieuwe baan voor de Australiër.

Het was koud tijdens de seizoensfinale van het BSB kampioenschap op Brands Hatch. Tom Toparis kende een redelijk goede dag op een voor hem nieuw circuit. De Australiër verbeterde zijn rondetijd met twee seconden in FP2 en hij eindigde de dag als veertiende op de tijdlijst. Zaterdagmorgen was de kwalificatie, die verreden werd op een opdrogende baan. Het was een lastige sessie voor Toparis. Hij kon niet het maximale uit de motor halen en de Benro Racing rijder eindigde als twintigste overall, waarmee hij de dertiende British Supersport coureur was. Het was ook lastig om in slechts een aantal sessies veel vooruitgang te boeken, zeker ook in combinatie met koude en regelmatig natte omstandigheden. Tijdens de sprintrace van zaterdagmiddag wist Toparis zijn tempo wat verder op te schroeven en wist met een negende plaats binnen de top-tien te finishen. De 20-jarige coureur had ook goede gevechten gedurende de tweede race van zondag, die hij ook binnen de top-tien wist te beëindigen.

Tom Toparis: “Het was een enorm gave ervaring om zo’n beroemd circuit als Brands Hatch te mogen rijden. Het is een uitdagende baan met veel blinde bochten. Gezien het feit dat het een moeilijk weekend was, denk ik dat we de ronde positief hebben afgesloten. Op zo’n circuit als Brands Hatch is ervaring zo belangrijk. Ik reed in de voorlaatste ronde van de tweede race mijn snelste ronde van het weekend en ik was bijna een seconde sneller dan in de eerste race. Dit laat zien dat je veel ronden hebt om op dit circuit om stappen te maken. In de afgelopen tien weken hebben we veel meegemaakt. Na het missen van de voorjaarstest vanwege Covid-19, zijn we op het laatste moment gestart in de BSB op een compleet nieuwe motor. Doordat ik mijn pols brak hebben we een groot deel van het seizoen gemist. Ik ben erg blij met het telefoontje van Jimmy en dat het mogelijk was om deel te nemen in de British Supersport klasse. Ik kan Benro Racing niet genoeg bedanken voor alles wat ze gedaan hebben dit jaar. Sraar, Michelle, Jimmy, Willem, Karl, Jeroen en iedereen die betrokken was; het was een geweldige ervaring. Ik vind het fantastisch om te racen met deze geweldige groep mensen.”

Sraar van Rens (teammanager) “Dat was het seizoen 2020.. De start werd uitgesteld door Covid-19 en dit zorgde uiteindelijk voor het einde van onze plannen om te starten in de World Supersport. Ik ben erg blij dat we een nieuwe uitdaging hebben gevonden in de BSB. De eerste race in dit competitieve veld was geweldig en we hadden pech dat we vanwege een blessure de helft van het seizoen moesten missen. Het was een uitdagende laatste ronde op het karakteristieke Brands Hatch, maar we eindigden het weekend met goede rondetijden op een voor ons nieuw circuit. Ik ben tevreden hoe we het seizoen hebben afgesloten en ik kijk er naar uit wat de toekomst gaat brengen!”