Dubbel podium en titel voor MX Rookies Jeremy en Damien Knuiman

15 oktober 2020  

MX Rookie Jeremy Knuiman wint MON MX2 Covid19 titel. MX Rookie Damien Knuiman legt beslag op de MON Cup125 vice titel.

Door de gevolgen van de overheidsmaatregelen vanwege de Covid19 situatie in ons land heeft motorclub Deurne en MON Nederland helaas moeten besluiten om de wedstrijd van aankomend weekend 18 oktober 2020 af te lassen.

Dit betekent dat de punten die in de wedstrijd van 10/11 oktober jl. in Oss behaald zijn tevens ervoor gezorgd hebben dat dit de eindstand bepaald heeft.

Oss 10 oktober 2020

In de training ging Damien lekker rond op zijn 125cc. De mooie baan in Oss was al behoorlijk pittig door de hevige regenval van voorgaande dagen. Een vierde tijd in de training was een goede uitgangspositie. Echter, de startopstelling voor deze klasse is naar aanleiding van de tussenstand, dat werd een tweede plaats.

De start wat nog steeds een punt ter verbetering was, was nu volgens het boekje. De eerste manche kopstart, maar kon dit helaas niet 17 minuten volhouden. Op de steeds zwaarder wordende baan was de strijd om de eerste drie plaatsen hevig om uiteindelijk als derde afgevlagd te worden op een kleine acht seconden van de winnaar.

Ook de tweede manche was de start goed. Nu begon hij de wedstrijd op de tweede plaats. In het begin had Damien moeite om de aansluiting te behouden, nadat hij in de tweede ronde terug gevallen was naar de derde plaats. Gedurende de wedstrijd kwam Damien beter in het ritme mede door de aanvallen van de vierde rijder in het veld. Samen reden ze een gat van ruim 15 seconden op de twee koplopers dicht. Echter, de finish vlag viel te snel om een top 2 plaats te veroveren. Een derde plaats deze manche en een derde plaats overall. Ook hier was het een gecombineerde race met de MX2 Senioren en de 125cc Cup rijders. Echter, de MX2 rijders konden de 125cc cup rijders geen partij geven op deze technische baan.

In de tussenstand voor het totaalklassement van de 125cc Cup klasse stond Damien op een tweede plaats. Door de aflassing van de wedstrijd in Deurne vandaag, betekent dit dat hij nu automatisch vice kampioen in deze klasse is geworden.

Oss 11 oktober 2020

Jeremy kon in de tijdtraining niet zo goed zijn ritme pakken door de moeilijke baan vanwege de hevige regenval van de afgelopen nacht. Na twee kleine valpartijen kwam hij op een tiende plaats uit. De eerste manche had Jeremy een slechte start en kwam na de eerste ronde door op een 14e plaats. Al snel had Jeremy een goed ritme gevonden, schoof een enkele ronde door naar plaats acht. Door de vele modder was er eigenlijk maar één ideale droge lijn en was inhalen voor hem niet mogelijk. Dit betekende plaats acht overall met de MX2 / MX Open samen en een derde plaats van de MX2 klasse.

De tweede manche was de start een stuk beter en begon hij vanaf plaats tien. Inmiddels hevige regenval op het circuit in Oss, hetgeen zorgde voor extreme omstandigheden voor iedereen. Het inhalen lukte nu wel en al snel op een vijfde plek beland en een gevecht met plaats vier. Helaas verloor Jeremy de controle in de modder en deed hier een eigen bodemonderzoek. Zonder gevolgen kon hij de race vervolgen op plaats negen. Door het goede tempo kon hij nog enkele plaatsen goed maken, wat betekende een zevende plaats overall en een tweede plaats in de MX2 klasse. Overall goed voor een tweede plaats op het podium.

In de tussenstand voor het totaalklassement van de MX2 Inters klasse stond Jeremy reeds aan de leiding met 78 punten voorsprong. Na deze wedstrijd betekent dat, wanneer hij 42 punten in Deurne zou halen, hij de sterkte MX2 rijder van dit seizoen zou zijn. Door de aflassing van de wedstrijd in Deurne vandaag, is hij dat nu dan ook automatisch geworden.

MX Rookies bedanken alle sponsoren, begunstigers en supporters voor hun ondersteuning en vertrouwen in dit rare Covid19 seizoen.