MX Rookie Damien Knuiman neemt waardig afscheid van de 85cc klasse

8 oktober 2020

Dit weekend had Damien Knuiman de ONK KNMV MX85cc wedstrijd in Varsseveld op het programma staan. Dit was tevens de laatste wedstrijd van het seizoen uit de serie van vijf wedstrijden.

Damien zette zaterdag in de tijdtraining een nette derde tijd neer. De eerste drie rijders verschilden in tijd maar 0,5 seconden, dus dit was een goede uitgangspositie voor de wedstrijd met hulde aan de VAMAC Varsseveld die de baan super geprepareerd had ondanks de regenval van de dagen ervoor.

De eerste manche had Damien een goede start en begon vanaf plek 4 en kwam na een spannende inhaalrace aan het achterwiel van de eerste rijder terecht. Helaas kon hij geen aansluiting behouden vanwege het inhalen van de achterblijvers in de laatste drie ronden en eindigde hij uiteindelijk op een kleine 8 seconden op plaats 2.

In de namiddag namen de weergoden het heft in handen en werd de hemel opengezet, waarbij de mooie droge baan veranderde in een grote modderpoel. Gelukkig voor iedereen dezelfde omstandigheden.

Met de start van de tweede manche was Damien wederom goed weg op plaats 4. Je kon duidelijk zien dat hij in zijn element was in deze omstandigheden en nam in twee ronden tijd de leiding van de wedstrijd over. Echter, in de vierde ronde van de wedstrijd kwam Damien te enthousiast een moddergat inrijden en moest dit met een valpartij bekopen. Hij kon de race vervolgen op positie vier, maar vanwege de modder op zijn handschoenen en achter zijn bril viel dit niet mee. Tot overmaat van ramp begon de koppeling van de motor ook nog te slippen. Gelukkig kon hij plaats 4 tot het einde van de wedstrijd volhouden voor overall plaats 3 op het podium. Voor de eindstand van de 85cc klasse eindigde Damien op een nette vierde plaats.

Al met al een waardig afscheid in zijn laatste wedstrijd op de 85cc, waarbij hij liet zien, dat hij mee kan strijden om de hoogste plaats van het podium.

Damien die al aan het rijden is met de 125cc zal zich nu hierop volledig gaan focussen voor het nieuwe seizoen 2021. Hij zal nog twee wedstrijden bij de MON Cup 125cc rijden in Oss en in Deurne. Aansluitend zal hij de wintertrainingen gaan benutten om zich de 125cc eigen te maken.

De MON wedstrijd te Berghem op 27 september jl. was voor Jeremy Knuiman een deceptie, want in de training liep zijn motor onherstelbare schade op en kon hij niet deelnemen aan de wedstrijd.

Tijdens de MON Cup 125cc wedstrijden verbaasde Damien vriend en vijand door de eerste manche op zijn naam te schrijven. Zelfs de jury vergat hem af te vlaggen. Gelukkig werd deze fout hersteld. Ook in de tweede manche ging het rijden erg lekker, maar twee valpartijen in één rondetijd deden hem uiteindelijk op plaats 6 belanden voor plaats 2 in het dag klassement.

Dit weekend staat in Oss op zaterdag voor Damien de 125cc Cup MON wedstrijd op het programma en op zondag voor Jeremy de wedstrijd bij de MX2 Inters MON klasse.