Aanhoudend succes voor MX Rookies

24 september 2020

Dit weekend had Jeremy Knuiman de ONK KNMV MX2 wedstrijd in Oss op zaterdag en op zondag de MON MX2 wedstrijd in Boekel. Damien Knuiman had zaterdag een snipperdag en op zondag reed hij ook de wedstrijd bij de MON in Boekel bij de 125cc Cup.

KNMV Oss

Jeremy kon in de tijdtraining niet zo goed zijn ritme pakken en kon geen vrij baan vinden, hier kwam een 26e tijd uit, dus dit was in ieder geval een plaats op de eerste startrij. De manche had Jeremy een hele goed start en kwam na de eerste ronde door op een 10e plaats. Al snel had Jeremy een goed ritme gevonden, schoof een enkele ronde door naar plaats 7 en sloot aan bij zijn voorgangers. Toen Jeremy in het achterwiel zat van de man op de 6e plaats maakte deze een fout en viel. Omdat Jeremy in zijn achterwiel zat kon hij geen kant op en reed er bovenop. Toen weer gauw de motor opgeraapt en kwam Jeremy daarna weer door op een 18e plaats. Daarna reed hij weer goed, want hij kwam na een aantal ronden weer door op en 13e plaats met aansluiting op het groepje rijders voor hem. Vanaf toen had de motor van Jeremy geen vermogen meer en kon Jeremy niks anders dan de wedstrijd rustig uitrijden en finishte hij uiteindelijk toch op een 21e plaats. De schade aan het blok was zo ernstig, dat Jeremy helaas de tweede manche niet van start kon gaan.

Monteur Martin had het erg druk, want op zaterdag moest er nog een nieuw blok gemonteerd worden en deze moest ook nog ingereden worden. Gelukkig is dit allemaal gelukt!

MON Boekel

De wedstrijd in Boekel was wederom een gecombineerde race met de MX Open Inters en de MX2 Inters, waarbij 52 rijders aan de start verschenen.

Jeremy vond in de tijdtraining al heel snel zijn ritme en zette een goede rondetijd neer. Hier kwam een 2e tijd uit in de 250cc klasse en een 13e tijd van alle klassen bij elkaar. De eerste manche had Jeremy een hele slechte start en moest van helemaal achteraan terugkomen. Hij wist na een paar ronden alweer door te komen op een 2e plaats. Door een foutje van de leider in de wedstrijd kon Jeremy de leiding overnemen en de manche netjes uitrijden en wist hij deze manche in de MX2 klasse te winnen. Hij was 6e overall van beide klassen samen.

De tweede manche had Jeremy opnieuw een slechte start, maar reed weer super hard naar voren op het zware zandcircuit van Boekel. Terwijl hij aan de leiding lag, maakte Jeremy even een foutje en kwam ten val, maar kon hij gelukkig de leiding vasthouden en reed hij netjes de manche uit en wist deze manche opnieuw te winnen bij de MX2. Hiermee pakte hij ook de overall overwinning in zijn klasse.

Ook voor Damien was het een gecombineerde race met de MX2 Senioren en de 125cc Cup rijders. Ook hier gingen 50 deelnemers tezamen van start.

In de training liet Damien zien het erg naar zijn zin te hebben op de zware baan in Boekel. Hij liet de derde tijd van de 125cc noteren. De startopstelling voor deze klasse is naar aanleiding van de tussenstand, dat werd een derde plaats.

Een matige start betekende een inhaalrace vanaf plaats 18. De baan werd per ronde zwaarder en moeilijker om te rijden. Dit was niet terug te zien aan Damien zijn rijgedrag, want elke ronde maakte hij posities goed om uiteindelijk als 7e rijder in het totaalveld te finishen. Hij was hierbij de derde 125cc rijder.

De tweede manche had hij aanzienlijk een betere start en begon de race vanaf plaats 10. Op de moeilijke zware baan reed hij netjes met zo min mogelijk fouten rond. Dat betekende dat hij elke ronde zijn positie verbeterde en uiteindelijk op een derde plaats eindigde. Hierbij was hij de tweede 125cc rijder. Overall dag-stand eindigde Damien ook als tweede.

Dit weekend staat op zaterdag voor Damien de 85cc ONK KNMV wedstrijd in Oldenbroek op het programma en zondag staan beide jongens bij de MON wedstrijd in Berghem aan de start.