MX Rookies blijven op dreef

17 september 2020

Dit weekend had Damien Knuiman de ONK KNMV wedstrijd in Halle op zaterdag met de 85cc en op zondag de MON wedstijd in Overloon op de 125cc. Voor Jeremy Knuiman was op zaterdag de Jeugd Enduro in Markelo en op zondag de MX2 Inters in Overloon bij de MON op het programma.

Damien zette zaterdag in de tijdtraining een derde tijd neer. De baan was super geprepareerd en de omstandigheden waren optimaal.

De eerste manche had Damien een slechte start vanaf plek 16 en kwam na een goede inhaalrace uiteindelijk op een zesde plaats over de finish. De tweede manche had Damien een betere start vanaf plek zes. Agressief begon hij in te halen, maar kwam tijdens het passeren van plaats vijf helaas ten val. Vanaf plaats tien de race hervat en uiteindelijk wederom als zesde gefinisht. Dit resulteerde in een 5e plaats overall. Iets waarmee hij zeker niet tevreden was en de komende wedstrijden nog zijn revanche in wil nemen.

Jeremy reed de Jeugd Enduro in Markelo. Dit betekende dat hij om 09.04u van start moest en 2,5 uur de tijd had om vier ronden Enduro af te leggen. Op een zeer mooi parcours op en rond het circuit de Herikerberg te Markelo had de club een Enduro waardig parcours uitgezet met een rondje van 40min. Het eerste rondje was ter verkenning, waarna de andere drie ronden als tijdsproef golden. Jeremy had het erg naar zijn zin en kon alle moeilijke passages zonder problemen nemen (het was ook mogelijk om de moeilijke passage via een bypass te nemen, echter dit kostte veel meer tijd). Alle drie de ronden zette hij de snelste tijd neer en sloot deze Jeugd Enduro als winnaar af in de klasse JE2.

Voor Damien stond zondag in Overloon zijn derde wedstrijd op het programma. De startopstelling was voor Damien P3, naar aanleiding van de tussenstand, 125cc Cup. Deze wedstrijd werd wederom in combinatie met de MX2 senioren samen gereden.

De eerste manche begon met een redelijke start en reed vanaf plaats 16 erg sterk terug naar een negende plaats overall en was hij de derde 125cc rijder. De start van de tweede manche was hij een stuk slechter weg, omdat voor zijn neus een rijder viel in een bocht en hij moest uitwijken. Hij begon toen als 28e en ging met grote stappen door het veld terug naar een 11e positie overall. Hij was nu de vierde 125cc rijder wat ook een vierde positie overall opleverde.

In de tijdtraining op zondagmorgen moest Jeremy even wennen voor de omschakeling van Enduro naar motorcross, maar zette uiteindelijk een mooie derde tijd neer.

In de eerste manche had Jeremy een redelijke start. Vanaf plek 5 wist Jeremy zich al gauw naar voren te rijden en kwam vanaf ronde 4 op plek 2 terecht. Na een paar ronden vond hij de aansluiting op plek 2 achter plaats 1. Enkele ronden zocht hij de betere lijnen op het inmiddels zware circuit. In ronde zeven lukte het hem om de leiding in de wedstrijd over te nemen. In een hoog tempo reed hij van zijn achtervolgers weg en wist hij de wedstrijd te winnen met 23sec. voorsprong.

In de tweede manche wederom als vijfde van start. Hij zette gelijk de aanval in, maar moest dit bekopen met een valpartij in de tweede ronde, omdat hij weinig zicht had vanwege laagstaande zon. De wedstrijd hervat al op een 10e plaats, hij hield goed tempo en maakte geen foutjes meer. Dit betekende dat hij zich terugvocht in de resterende tijd naar een derde plek, wat resulteerde in een eerste plek overall en was hij de snelste MX2 rijder. Dit resulteerde in overall in een 1e plaats. Helaas wederom geen erepodium voor de winnaars, wat erg jammer was, omdat dit een volledig podium was met ECOMAXX rijders: 1. Jeremy Knuiman, 2. Youri van den Ende, 3. Michel Otten

Komend weekend zal Jeremy op zaterdag aan de start verschijnen in Oss bij de KNMV wedstrijd en op zondag zullen Jeremy en Damien in Boekel aan de start verschijnen bij de MON wedstrijden.