Podium voor Streuer en De Haas in Lausitzring

13 september 2020

Zondag wisten Streuer en De Haas de derde plek te bemachtigen tijdens de IDM/ ONK zijspannen op het Duitse circuit Lausitzring. In de race van zaterdag moest het team genoegen nemen met een vijfde plaats.

Vrijdag in de vrije training zetten Streuer en De Haas gelijk al een derde tijd neer. Een nette prestatie aangezien De Haas nog niet eerder op dit circuit gepassagierd had en omdat Lausitzring een lastig circuit is, onder andere vanwege de vele hobbels. Voor de kwalificatie had Streuer de motor anders afgesteld, maar vanaf het begin bleek dit niet te werken. Het team moest dan ook genoegen nemen met een vijfde plaats.

Voor de tweede kwalificatie zijn de afstellingen terug gezet. Het gevoel was gelijk goed en Streuer en De Haas wisten meerdere snelle ronden te rijden. Bij het vallen van de zwart wit geblokte vlag stonden Streuer en De Haas op een derde plaats, met maar 0.107 seconden achter de pole tijd. Een veelbelovende uitslag voor de race later die dag.

De eerste race was een spannende strijd tussen Streuer, Päivärinta en Sattler. Bijna elke ronde was er wel een inhaalactie te zien. Echter het nadeel van het IDM/ ONK is dat er nog 1000cc motoren meerijden, ook al tellen deze niet mee voor het kampioenschap. Helaas mengde deze 1000cc zich in de strijd. De 600cc teams waren vele malen sneller in de bochten, maar op het rechte stuk werden ze om de oren gereden door de 1000cc. Streuer en De Haas hadden sterk het gevoel derde te kunnen worden, maar moesten helaas genoegen nemen met een vijfde plaats.

Streuer en De Haas wisten wat hen te doen stond in de tweede race. Na een matige start maakte Streuer gelijk al in de tweede bocht een mooie inhaalactie bij Sattler. Daarna werden de pijlen gericht op Päivärinta. De twee teams bleven lang vlakbij de twee snelste rijders hangen, maar die liepen op het eind van de race iets uit. Streuer deed verschillende inhaalpogingen op Päivärinta en wist hem uiteindelijk in de tiende ronde uit te remmen. Het waren twee pittige laatste ronden en Streuer moest alle zeilen bij zetten om vijfvoudig wereld kampioen voor de blijven, maar wist de derde positie in handen te houden. Streuer: “Ik ben enorm tevreden met de resultaten van dit weekend. Het is een lastig circuit om te rijden, maar in de kwalificatie zaten we maar 0.107 van de pole tijd. We hadden in de tweede race veel moeite om de 1000cc voorbij te komen, maar hadden wel een mooie strijd. En om dan in de laatste race een podium naar huis te brengen is een mooie bekroning op ons harde werken