Wederom podium voor MX Rookies

10 september 2020  

Dit weekend had Damien de ONK KNMV wedstrijd in Delfzijl op zaterdag met de 85cc en op zondag de MON wedstijd in Horst op de 125cc. Voor Jeremy stond alleen de MX2 inters in Horst op zondag bij de MON op het programma.

Damien zette zaterdag in de tijdtraining een nette tijd neer en kwam uiteindelijk op een 4e plaats uit. De baan was modderig en glad door de regenval van afgelopen nacht. Gelukkig bleef het de gehele dag droog en waaide het lekker, zodat de baan snel opdroogde.

De eerste manche had Damien een redelijke start vanaf plek 8 en kwam hij na een goede inhaalrace uiteindelijk op een 3e plaats over de finish. De tweede manche had Damien een goede start op plek 3, maar kwam in de eerste bocht in het gedrang en begon de manche vanaf plaats 8. Wederom reed Damien een nette inhaalrace , maar eenmaal op plaats 4 beland, was het niet mogelijk om de aansluiting bij de top drie te vinden. Dit resulteerde in een 4e plaats net naast het podium.

Jeremy had in de tijdtraining zaterdag goed zijn ritme te pakken en zette een mooie 3e tijd neer. Omdat er 65 rijders zich voor deze dag hadden ingeschreven was het moeilijk om een vrije ronde voor een snelle tijd te vinden.

In de eerste manche had Jeremy een slechte start. Vanaf plek 20 wist Jeremy zich al gauw naar voren te rijden en kwam na een paar ronden al door op een 5e plaats. Jeremy hield goed tempo en maakte geen foutjes en finishte die manche op een 4e plaats overall. Omdat de MX Open en de MX2 samen reden en Jeremy de eerste MX2 rijder was, had hij deze manche voor deze klasse gewonnen. De tweede manche had Jeremy een nog slechtere start op plaats 28, maar wist zich na een 8-tal ronden  naar een 6e plaats te rijden. Jeremy bleef zijn tempo houden in deze zware omstandigheden in Horst en werd dit ook zijn uitslag overall. Wederom was hij de snelste MX2 rijder. Dit resulteerde in overall in een 1e plaats. Helaas vanwege Corona geen erepodium voor de winnaars.

Voor Damien stond zondag in Horst zijn tweede wedstrijd met de 125cc op het programma. Op de zware zandbaan in Horst zette hij een 15e tijd neer overall. Gelukkig was de startopstelling op de tussenstand na een wedstrijd, dus mocht hij als 6e een plaatsje achter het hek kiezen. De eerste manche begon met een slechte start en reed vanaf plaats 15 terug naar een 7e plaats overall en was hij de derde 125cc rijder. De start van de tweede manche was een stuk beter dan van de eerste manche, echter een valpartij recht voor zijn neus in bocht twee dwong hem tot stoppen en uitwijken. Hij begon toen als 18e en reed keurig terug naar een 9e positie overall op deze loodzware baan. Nu was hij de vierde 125cc rijder, wat resulteerde overall in een 3e plaats. Zijn eerste 125cc podium, maar ook hier vanwege de Corona geen erepodium voor de winnaars.

Komend weekend zullen de mannen op zaterdag starten in Halle en in Markelo en op zondag zullen zij in Overloon aan de start verschijnen.