Nancy van de Ven tweede in het Italiaans Kampioenschap in Gazzane

7 september 2020  

Nancy van de Ven van Ghidinelli Racing is in de tweede wedstrijd van het Italiaans Kampioenschap Dames in Gazzane tweede geworden. Van de Ven kwam als leider in het kampioenschap naar deze wedstrijd maar had het moeilijk op het technische circuit.

‘’Het was een super moeilijke baan, echt een baan zoals je die vroeger had met grote stuiters en allemaal draaiende bulten. Het was super technisch en ik was hier ook nog nooit geweest waardoor ik heel erg aan de baan moest wennen,’’ vertelt Nancy.

Van de Ven wist in de eerste manche wel kopstart te nemen maar had het moeilijk om de juiste lijnen te vinden en het tempo hoog te houden waardoor ze in beide manches als tweede over de finish kwam. Ook in het dagklassement eindigde van de Ven op een tweede plaats en dit is momenteel ook haar positie in de tussenstand van het kampioenschap.

Daguitslag Italiaans Kampioenschap Dames Gazzane:

1 Kiara Fontanesi 50 Put

2 Nancy van de Ven 44 Pnt

3 Francesca Nocera 40 Pnt

Press Release: Vlissingen, 07-09-2020

Nancy Van De Ven Second At Italian Championship Event 

Nancy van de Ven of Ghidinelli Racing finished second at the second round of the Italian Women’s motocross championships in Gazzane.  Van de ven came into the event as championship leader, but had trouble on the technical track.

“It was an extremely difficult track, a real old school affair with big stutter bumps and curved inclines,” Nancy reported. “It was a very technical track that I had never been to before, and it took a lot of getting used to.”

Van de Ven claimed the holeshot in race one, but struggled to find good lines and keep a good tempo. She did the best under the circumstances, and finished second in both races.  On a day of two’s , this was also her overall result for the day and her championship standing.

Overall Italian Championship Gazzane:

1 Kiara Fontanesi 50 Put

2 Nancy van de Ven 44 Pnt

3 Francesca Nocera 40 Pnt