Ivano van Erp scoort eerste punten in het EMX125 Kampioenschap

5 september 2020  

manche op een negentiende plaats over de finish en pakte hiermee twee punten.

De omstandigheden waren perfect in Faenza. Het circuit lag er helemaal droog bij en de vele hoogteverschillen in combinatie met de verre sprongen zorgden ervoor dat de rijders een uitdagend circuit voorgeschoteld kregen. In de vrije training ging het rijden best lekker met Ivano maar in de tijdtraining kon hij het juiste ritme niet te pakken krijgen en strandde hierdoor op een vijfendertigste tijd.

In zowel de eerste als de tweede manche kende hij een moeilijke beginfase. In de eerste tien minuten had hij het moeilijk om in het juiste ritme te komen maar daarna begon hij naar voren te komen. De ene na de andere rijder werd gepasseerd en dit zorgde ervoor dat hij in de eerste manche met een 23ste plaats net niet tot scoren kwam maar dat hij in de tweede manche op een nette negentiende plaats werd afgevlagd.

De rondetijden van Ivano bieden perspectief voor de komende twee wedstrijden in Faenza en hij hoopt op dinsdag en zaterdag zijn stijgende lijn verder te kunnen zetten en richting de top vijftien te kruipen.

Daguitslag EMX125 Faenza:

1 Andrea Bonacorsi 50 Pnt

2 Guillem Farres 40 Pnt

3 David Braceras 38 Pnt

4 Pietro Razzini 35 Pnt

5 Gerard Congost 27 Pnt

23 Ivano van Erp 2 Pnt