Ivano van Erp laat goede snelheid zien in int.wedstrijd in Arnhem

28 juli 2020  

Ivano van Erp van het MJC Yamaha team heeft in de internationale wedstrijd in Arnhem een goede snelheid laten zien. In de manches moest hij door slechte starts beide keren een inhaalrace rijden. In de eerste manche werd hij achtste en in de tweede manche kwam hij terug naar een zesde plaats. Echter in de laatste ronde maakte hij een fout, wat erin resulteerde dat hij de finish niet haalde.

Ivano had op 1 maart zijn laatste wedstrijd gereden in Engeland. Hierdoor wist hij niet wat hij van de wedstrijd in Arnhem kon verwachten. In de afgelopen maanden had hij veel werk verzet en kwam in goede vorm aan de start. Dit liet hij gelijk in de tijdtraining zien door de pole position te veroveren.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam Ivano niet goed weg en dook in de achterhoede de eerste bocht in. Hij had veel werk te doen om naar voren te komen maar gaf alles wat hij in zich had en wist er nog een achtste plaats uit te halen. In de tweede manche zat hij er opnieuw niet goed bij met de start waardoor hij aan een volgende inhaalrace kon beginnen. Ditmaal vocht hij zich terug naar een zesde plaats. Echter in de laatste ronde ging hij in de fout en haalde daardoor de finish helaas niet.

Omdat Ivano in de tweede manche de finish niet haalde, moest hij in het dagklassement genoegen nemen met een negentiende plaats. Aankomend weekend staat voor de crosser uit Oss de eerste wedstrijd om het Frans Kampioenschap op het programma in Magesq.

Daguitslag 125 in Axel:

1 Liam Everts 47 Int

2 Nikita Kucherov 47 Pnt

3 Saad Soulimani 38 Pnt

4 David Braceras 35 Pnt

5 Kay Karssemakers 34 Pnt

19 Ivano van Erp 13 Pnt