Kay van Berlo voor Huber Racing naar Duitse Carrera Cup

9 mei 2020  

Hoewel de racekalender van 2020 op alle fronten nog altijd hoogst onzeker is, kan ik met gepaste trots meedelen dat ik dit seizoen actief zal zijn voor het team van Huber Racing in de Duitse Porsche Carrera Cup. Deze hoog aangeschreven raceklasse is voor mij de perfecte plek om mijn loopbaan in de autosport een nieuw vervolg te geven.

Na een geweldig jaar in de Porsche Carrera Cup Benelux, mag ik in 2020 aantreden in de Duitse variant van deze zeer competitieve raceklasse. De Duitse Carrera Cup heeft een enorm hoog niveau en ik verwacht dan ook veel te kunnen leren in mijn eerste jaar in dit kampioenschap. Zoals gezegd kom ik uit voor het team van Huber Racing, dat vorig jaar met Larry ten Voorde al een puik seizoen heeft neergezet en dus weet wat er voor nodig is om succes te boeken.

Mijn eerste seizoen in de Porsche beviel me uitstekend, vooral omdat de Porsche een moeilijke auto is om onder de knie te krijgen. Coureurs die hard gaan in de Supercup leggen een fundering waar ze hun hele loopbaan profijt kan hebben. Het echte cupracen bevalt me ook heel erg goed; in de Porsche rij je echt met het mes tussen de tanden en wordt er geknokt om elk stukje asfalt, iets wat ik eerlijk gezegd in het endurance racen soms een beetje miste.

Het is moeilijk om te zeggen wat ik van het komende seizoen verwacht.

Hiervoor is de kalender nog veel te onzeker. Circuits wijzigen constant, mensen vallen soms weg, alles staat volledig op zijn kop. Wat ik wel kan zeggen, is dat ik mezelf gedurende het seizoen zoveel mogelijk wil verbeteren en dat ik me wel degelijk richt op het rookie-kampioenschap.

‘Progressie’ wordt het toverwoord voor dit seizoen.

 

—-