ELE Rally 2020 gaat niet door

5 april 2020  

Het eerste weekend van juni zou voor ons allen weer een weekend worden om naar uit te kijken. Immers de 56e ELE Rally en samenhangende andere wedstrijden staan voor de deur. De ELE rally: synoniem voor seconden gevechten, stuurmanskunst, verbroedering, blind vertrouwen in elkaar, nacht-proeven, rallytactiek, spektakel, spanning en ontspanning.

Wij waren klaar om de inschrijving te openen en jullie als deelnemer te mogen ontvangen, maar helaas hebben wij met enorm veel pijn in ons rallyhart, in overleg met de KNAF en het BSR, moeten besluiten dat de 56e editie van dit 2-daagse autosport evenement dit jaar niet doorgaat vanwege het coronavirus. De effecten, maatregelen en onzekerheden van het coronavirus op de samenleving zijn ongekend zwaar, en het einde hiervan is helaas nog niet in zicht. Het is organisatorisch, financieel en sportief gezien niet mogelijk zo’n groot evenement veilig voor iedereen te organiseren onder de huidige omstandigheden.

Ook blijkt het niet mogelijk om in het najaar de ELE Rally alsnog veilig, kwalitatief en volgens “de ELE norm” te organiseren. We hebben hierbij naar alle mogelijkheden gekeken. Regionale evenementen, andere rally’s in het najaar, alsmede de voorbereiding voor de ELE 2021 (die al in september dit jaar starten) maken het dat we dit jaar helaas nederig een pas op de plaats moeten maken. Pijnlijk, maar ook realistisch.

Zoals jullie als rallyrijder als geen ander weten, moet je soms wat tijdverlies op een KP accepteren, om “verderop” weer de winst te kunnen pakken. “Verderop” is voor ons nu de ELE op 4-5 juni 2021. Daar komen we sterk terug, zoals jullie van ons gewend zijn, en je van ons mag verwachten:

4 & 5 juni 2021

  • 56e ELE Rally
  • 3e ELE Historic Rally
  • 5e ELE Shortrally
  •  3e ELE Cross Country Rally

Het organisatiecomité wenst iedereen veel sterkte en gezondheid in deze moeilijke tijd.
Graag tot volgend jaar!

Met vriendelijke groet,

Namens het organisatiecomité “Stichting ELE Rally