MX Rookie Jeremy Knuiman klaar voor Le Touquet

30 januari 2020  

Zaterdag 1 februari 2020 zal Jeremy Knuiman aan de start verschijnen van de beroemde Franse strandrace Le Touquet. Deze legendarische strandrace in de Noord Franse badplaats zal voor de 45e keer van start gaan. Jeremy zal in de categorie juniors van start gaan in de klasse 125cc 2-takt / 250cc 4-takt.

Omdat Jeremy op 9 december 2019 de 17 jarige leeftijd heeft bereikt betekent dit automatisch dat hij niet meer uit mag komen in de 125cc klasse. Dus een logisch gevolg is dat hij overgestapt is naar de 250cc. In overleg met Ecomaxx Racing Fuels is dit de 250cc 4-takt klasse geworden. Na het behalen van zijn Nederlandse titel in oktober 2019 in de 125cc klasse zijn wij direct overgestapt op deze motor.

De gehele winter is besteed aan het wennen en afstellen van deze nieuwe motor. Na de winterstage training in Spanje is vanaf begin januari de training voor de strandrace Le Touquet ingezet. Dit betekent vele uren op de motor om zich voor te bereiden op de anderhalf uur durende strandrace. De motor is voorzien van een grote tank (thx Sjaak Martens) en een speciale uitlaat van HGS Exhaust.

Vol goede moed en een perfecte voorbereiding wordt op 31 januari de reis naar Frankrijk ingezet met als uitgangspunt een mooie klassering. Met een Franse organisatie weet je nooit welke verrassingen er uit de hoge hoed getoverd worden, maar alles is goed voorbereid inclusief de benodigde pit stops.

De race zal zaterdagmorgen van 10.30u tot 12.00u plaatsvinden en is live te volgen op

Live timing:  https://www.courses-sur-sable.fr/live/

Enduropale juniors Jeremy Knuiman race number 185

MX Rookie Damien Knuiman zal niet deelnemen aan deze wedstrijd, maar is volop in voorbereiding voor het MX seizoen 2020, waar hij wederom Nationaal en Internationaal uit zal komen in de 85cc grote wielen klasse.