Tom Toparis gaat met Benro Racing strijden op WK-niveau

15 januari 2020  

Tom Toparis is de eerste coureur die Benro Racing mag presenteren voor het seizoen 2020. De Australiër kwam in 2019 ook uit voor het Nederlandse team en maakte indruk in de IDM Supersport 600 klasse. Daarnaast werd Toparis glansrijk kampioen in het Australisch kampioenschap. De 19-jarige coureur zal dit jaar uitkomen in de FIM Europe Supersport Cup binnen de WK Supersport klasse.

Tom Toparis reed afgelopen jaar zijn eerste seizoen Europa en reed Benro Racing in de IDM Supersport 600 klasse. Ondertussen reed de jonge coureur ook in het Australische Supersport kampioenschap, waarin hij oppermachtig was. Toparis werd slechts één keer tweede en won alle overige wedstrijden in het ASBK. Ook in het IDM liet hij een sterke indruk achter. Ondanks dat alle circuits nieuw waren voor de Australiër, wist hij vijf podiumplaatsen inclusief een overwinning op Lausitzring te scoren. In de British Supersport klasse scoorde de langharige Aussie een podiumplaats op het TT Circuit Assen.

Benro Racing is er dan ook van overtuigd dat Toparis klaar is voor de volgende stap en daarom zal hij komend seizoen voor het team strijden tijdens de Europese races van het World Supersport kampioenschap. De eerste wedstrijd van de FIM Europe Supersport Cup zal zijn in het weekend van 27 t/m 29 maart op het circuit van Jerez. Het tweede evenement is de thuisrace van het team op het TT Circuit Assen. Om goed voorbereid aan de start te verschijnen heeft Benro Racing in maart twee tests gepland in Valencia en Aragon. Benro Racing hoopt op korte termijn de tweede coureur te kunnen presenteren.

Tom Toparis: “Ik ben zo blij om eindelijk bekend te mogen maken dat ik weer voor Benro Racing zal rijden, maar deze keer op WK-niveau. Ik ben zo dankbaar en gelukkig dat ik deze kans krijg. Ik weet wat ik kan verwachten na een aantal wildcards, dus hopelijk kan ik met goede resultaten beginnen en verder groeien naarmate het seizoen vordert. Met onze ervaringen van vorig jaar in het IDM, heb ik er alle vertrouwen in dat we de nieuwe circuits snel kunnen leren kennen. Ik kijk enorm uit naar een geweldige stap naar de World Supersport klasse in 2020.”

Teammanager Sraar van Rens:  “Ik ben blij dat we bekend kunnen maken dat Tom Toparis komend seizoen bij Benro Racing blijft rijden. De wens om samen met Tom de stap naar een niveau hoger te maken was er al lang. Tom is zeker klaar voor deze stap en we zijn dan ook trots dat we dit nieuws nu officieel kunnen bevestigen. Afgelopen jaar heeft Tom een uitstekende indruk achter gelaten en hebben we als Benro Racing laten zien waar we toe in staat zijn. Met de ervaring van de afgelopen jaren maken we met vertrouwen de stap naar het WorldSBK paddock en hopen we dit komend seizoen hard te maken met verrassende resultaten!”