Slechte dag voor Van Loon door lekke banden en stof

14 januari 2020  

Na het goede resultaat van gisteren beginnen Erik van Loon en Sébastien Delaunay als achtste aan de etappe. Die etappe is zeer snel met verschillende ondergronden met veel stenen. Van Loon rijdt twee keer lek en heeft lang in het stof van anderen gereden. In de laatste vijftig kilometer lijken er wat problemen te zijn en besluit Van Loon om te consolideren. Zij worden negentiende.

“Hier moeten we niet te lang aan denken,” vertelt Van Loon. “Het was niet onze dag, we reden lek in een rivierbedding en toen zat Nasser al achter ons. Die heb ik voorbij gelaten om daarna alleen maar in het stof te rijden. Daarna rijden we nog een keer lek. Op een gegeven moment leek het alsof de aandrijfas of versnellingsbak raar deed. Aangezien we morgen de marathonetappe beginnen, wilde ik het zoveel mogelijk heel houden. Kortom, we kijken vooruit naar de marathonetappe.”

Het eerste deel van de marathonetappe gaat van Haradh naar Shubaytah, door een van de meest verlaten delen van de wereld: “Empty Quarter”, en heeft 534 kilometer proef. Daarin zit zowel offroad als zand als duinen. De eerste auto start om 8:00 (6:00 NL tijd) en wordt rond 14:00 (12:00 NL tijd) aan de finish verwacht.