MOOIE STRIJD IN DE DUINEN

13 januari 2020  

Het is maandag de 13e en vandaag werd de etappe rondom Wadi Al-Dawasir verreden. De motoren gingen vanwege het tragische ongeval van hun collega-coureur Paolo Gonçalves niet van start. De trucks daarentegen zouden wel het normale programma afwerken.

Het zou een lange maar wel snelle etappe worden waarin Michiel Becx zijn rol als snelle assistentie weer kon waarmaken. Na 45km stond Vick Versteijnen stil met een kapot aandrijfaslager. Nadat ze hem vlug geholpen hadden, hebben Michiel, Edwin en Bernard hun route weer vervolgd. Ze moesten namelijk in de buurt blijven van de andere twee coureurs van Team De Rooy. De eerste van dat tweetal die hun hulp kon gebruiken was Albert Llovera, maar die kon gelukkig zelf zijn problemen oplossen.
Later stond Janus van Kasteren stil op een duintop, maar ook hij wist zonder assistentie zijn weg te vervolgen.
Michiel Becx kon daardoor verder vrijuit racen en is de strijd aangegaan met Jan van de Laar (van het Nederlandse Fried van de Laar racing team). Dit leverde een mooi gevecht in de duinen op, waarbij beide coureurs elkaar vaak passeerden. Onderweg naar de finish kwamen ze nog veel deelnemers tegen die vast stonden in de duinen. Het was dus echt geen makkelijke etappe vandaag.

Uiteindelijk zat er op de eindstreep 30 seconden tussen Michiel en Jan waardoor men zeker kan spreken van een mooie en spannende strijd. De Iveco Trakker van Michiel kwam op een nette 18e plaats binnen. Hij had sterk gereden en is geen enkele keer vast komen te zitten, met deze keurige classificatie als gevolg.

Morgen, dinsdag 14 januari, gaan we voor etappe #9 de duinen verlaten en ligt opnieuw het gevaar van de stenen op de loer. Michiel Becx en zijn bemanning zijn weer op hun hoede.