Yamaha R3 bLU cRU Cup en Yamaha R3 bLU cRU Challenge 2020: racen op hoog niveau

24 december 2019  

Ben jij helemaal klaar voor de sensatie van het racen op grote circuits met de Yamaha YZF-R3 supersport? In 2020 is dat mogelijk in maar liefst twee verschillende klassen. Maak kennis met de mooiste circuits van Duitsland en Nederland in de Yamaha R3 bLU cRU Cup of stroom door naar de Yamaha R3 bLU cRU Challenge, die je een stap dichterbij racen op het hoogste niveau brengt!

Wegrace zit in het DNA van de Yamaha R-serie. En Yamaha ondersteunt de volgende generatie jonge racetalenten door middel van haar bLU cRU programma. In Nederland is er een gedegen jeugdopleiding waar al op 12-jarige leeftijd kan worden gestart in de KicXstart Yamaha R125 Cup. De uiterst populaire opstapklasse die in 2012 in het leven werd geroepen bereidt de jonge coureur optimaal voor op de Yamaha R3 Cup, die in 2020 alweer haar vierde seizoen ingaat.

Maak kennis met de Yamaha R3 bLU cRU Cup op het nieuwste model Yamaha YZF-R3. Deze lichtgewicht Supersport motor is voorzien van een volledig nieuw op de MotoGP geïnspireerd uiterlijk, wat hem tot de meest radicale 300 op het circuit maakt. Om de klasse betaalbaar te houden en te waarborgen dat er met gelijkwaardig materiaal wordt gereden, worden de motoren opgebouwd met een basis Yamaha Race Kit en afgesteld door Ten Kate Racing Products. Niet alleen de motor krijgt de aandacht van specialisten, ook de rijder kan op en naast de baan rekenen op begeleiding van 2 ridercoaches. De races worden verreden in een eigen tijdslot als onderdeel van het IDM waarbinnen Yamaha Nederland, Duitsland en Zwitserland de R3 bLU cRU Cup gezamenlijk organiseren. Uiteraard is er tijdens alle events een Nederlandse crew aanwezig om alle Nederlandse deelnemers te begeleiden. Deelname aan de Yamaha R3 bLU cRU Cup is mogelijk van 12 t/m 29 jaar.

Nieuw in 2020 is de Yamaha R3 bLU cRU Challenge, waarin er met alle modellen Yamaha YZF-R3 vanaf bouwjaar 2015 kan worden deelgenomen en er met een Semi-Factory Race Kit wordt gereden, opgebouwd en afgesteld door technisch partner Ten Kate Racing. De coureur kan rekenen op de begeleiding van 2 riderscoaches op en naast de baan. Daarnaast is er datarecording en vering support. De wedstrijden worden ook hier als onderdeel van het IDM verreden, de uitvoerende organisatie is Yamaha Nederland. De coördinatie en ondersteuning van de Yamaha R3 bLU cRU Challenge is in teamstructuur. Coureurs vanaf 13 jaar uit de R125 en R3 bLU cRU Cup worden in de R3 bLU cRU Challenge optimaal voorbereid op een overstap naar de World Supersport 300 of Supersport 600. Op deze manier garandeert Yamaha een platform voor iedere coureur die zichzelf verder wil ontwikkelen en droomt van racen op wereldniveau!

Voor seizoen 2020 zijn er in zowel de R3 bLU cRU Cup als de R3 bLU cRU Challenge nog een aantal plaatsen beschikbaar.

Kalender 2020 Yamaha R3 bLU cRU Cup

Maart                                   Pre season test, Spanje

22-25 mei                           Red Bull Ring, Oostenrijk

3-5 juli                                  Most, Tsjechië

24-26 juli                             Schleiz, Duitsland

14-16 augustus                 Assen, Nederland

11-13 september            Lausitzring, Duitsland

25-27 september            Hockenheimring, Duitsland

De Yamaha R3 bLU cRU Challenge zal hiernaast ook uitkomen op 5-7 juni in Oschersleben, Duitsland en een nader te bepalen event.