Verstappen rijdt meeste rondjes op testdag, Bottas de snelste

3 december 2019  

Valtteri Bottas heeft de eerste dag van de tweedaagse bandentest in Abu Dhabi bovenaan de tijdenlijsten afgesloten. De Fin was na een productieve dag testen de snelste op het Yas Marina Circuit, waar Max Verstappen de meeste kilometers van iedereen wist af te leggen

Na afloop van het Formule 1-seizoen wordt er dinsdag en woensdag nog twee dagen gereden op het circuit van Abu Dhabi. In het kader van het testen van de nieuwe banden voor 2020 werd er dinsdag door het merendeel van de teams flink wat kilometers gereden. Valtteri Bottas was uiteindelijk de snelste rijder van allemaal. Met een 1:37.124 eindigde de Fin zijn laatste dag in de Mercedes W10 bovenaan de tijdenlijsten, waar verder zoals gebruikelijk tijdens Formule 1-tests weinig waarde aan hoeft te worden gehecht.

Bottas wist in totaal 138 rondjes af te leggen, twee meer dan Sebastian Vettel in de Ferrari. De Duitser klokte de tweede tijd op ruim acht tienden van een seconde achterstand. Daniil Kvyat reed namens Toro Rosso de derde tijd. De Rus deelde zijn bolide dinsdag met Formule 2-coureur Sean Gelael, die voor de lunchpauze in actie kwam. Sergio Perez klokte namens Racing Point de vierde tijd. Romain Grosjean maakte namens Haas de top vijf compleet.

Verstappen rijdt meeste kilometers

Max Verstappen eindigde zijn laatste officiële werkdag in de RB15 op een zevende plek. Met een totaal van 153 rondjes was de Limburger de meest productieve rijder van de dag. Vlak achter de Nederlander eindigde Esteban Ocon de dag op een achtste plek. De Fransman kwam dinsdag voor het eerst in meer dan drie jaar tijd in actie voor het F1-team van Renault, waarmee hij volgend jaar terugkeert op de Formule 1-grid.

Ocon zal woensdag opnieuw in actie komen voor zijn nieuwe werkgever. De Fransman is deze week de enige rijder die allebei de testdagen volledig voor zijn rekening zal nemen.