Conrad Twente rally 2019

23 oktober 2019

De afsluiter van het rally jaar 2019 was zoals gewoonlijk in het Twentse Hengelo. Deze wedstrijd verdeeld over twee dagen zaterdag 2 x 2 kp`s  en zaterdag 3 x 5 kp`s. met een totaal van 177,70 km, aan wedstrijd kilometers. We begonnen op de zondag met de KP Zeldam hier ons bekende klinker paatje opgezocht. dat was een hele zoektocht want die waren er niet meer het was nu gravel. Met als eerst de oudjes die al lekker het gas op de lollie hadden gevolgd door de rally met als koploper na de eerste dag de belgiese dame Melissa Debackere en Marlon Krieger in de Skoda Fabia R5. Deze BelHol combinatie zou op deze natte en vettige dag de concurrentie geen kans geven om dichter bij te komen. Ook de winnaar van vorig jaar van Hoof  kwam er niet aan te pas 1 minuut en 9 seconden. Zelfs de winnaar van de Berkelland rally Jim van den heuvel werd zoek gereden op de eerste avond al 44 seconden. Zondag op kp Weldam was van de Heuvel 2.3 sneller als Melissa. Op Bentelo pakte ze weer 2.2 terug en op Stepelo weer eens 8 seconden, Nu was het van Deijne op plaats twee op al meer dan 1 minuut, op kp 10 Zeldam 2 was het van Hoof die 0.6 terug pakte en op Bentelo 2 zelfs 2.5. aan het einde van de dag was het Melissa Debackere en Marlon Krieger die geschiedenis schreven in de Nederlandse rallysport. Ze zijn namelijk het eerste damesteam dat een wedstrijd wint van het Nederlands rally kampioenschap. Bij het nationaal rally kampioenschap ging het tussen twee rijders te weten Henk Vossen en Lambert Parren. Maar  In de allerlaatste ronde van het Nederlands Rallykampioenschap is de titel uit de handen van Henk Vossen geglipt. Henk Vossen most voor Parren eindigen om de titel veilig te stellen. Jammer genoeg lukte het good old Henk Vossen  op 74 jarige leeftijd het net niet. En moest hij genoegen nemen met een tweede plaats in het kampioenschap met twee punten achterstand.