Van Loon zeer tevreden met derde tijd op laatste etappe

9 oktober 2019  

Ondanks een lekke band, een bijna-crash en een stukje verkeerd rijden, lukt het Erik van Loon en Sébastien Delaunay waarvoor zij naar Marokko zijn gekomen: zonder risico’s snelle tijden noteren. De Toyota Hilux voelt zeer goed aan, waardoor de potentie van de auto en de equipe benut kan worden. Zij finishen op slechts drie minuten van dag-winnaar Ten Brinke, waarmee zij eerder op de proef op plaats een en twee rijden. Van Loon gaat met een goed gevoel de laatste voorbereidingen in op Dakar 2020 die in januari plaatsvindt in Saudi-Arabië.

Van Loon is dan ook opgelucht aan de finish dat hij de potentie heeft kunnen laten zien: “Nu valt alles goed, het rijden ging goed, het navigeren was top en de auto was fantastisch. We hadden een echt goed resultaat kunnen rijden, maar dat liet het roadbook hier simpelweg niet toe. Er misten erg veel dangers, dat zie je ook bij de crashes die er deze week waren. Ook in die van ons eergisteren, normaal gesproken worden we gewaarschuwd dat je zo’n bocht niet kunt afsteken, maar dat was nu niet het geval. Daar hebben we dan twee dagen last van en daardoor staan we nu niet waar we zouden moeten staan.”

Over de samenwerking met Delaunay is Van Loon zeer enthousiast: “Het voelt goed en natuurlijk. We hebben een bepaalde visie over hoe we zo’n rally aan moeten pakken en dat werkt. Cross Country is het mooiste wat er is en op deze manier is het ook heel erg leuk. Ik kan niet wachten tot januari om naar Saudi-Arabië te gaan voor de Dakar. Ik ben heel nieuwsgierig naar wat de organisatie ons daar laat ervaren en we gaan naar een nieuw deel van de wereld toe. Ik heb er al zin in, we hebben nog een kleine twee maanden om de laatste puntjes op de i te zetten.”