Podium en titel in Belcar 1

7 oktober 2019  

Bert Longin en Christoff Corten wisten bij de voorlaatste manche van het Belcar Endurance Championship beslag te leggen op een podiumplaats in Belcar 1. Dat was met nog één wedstrijd te gaan meteen voldoende voor zekerheid over de titel in de klasse. Omdat het duo van de #11 Krafft Racing Norma algemeen echter niet hoger geraakte dan een zevende plaats, verliezen ze wel de leidersplaats in de algemene Belcar-tussenstand.

Barslechte weersomstandigheden voor de voorlaatste race van het nationale endurancekampioenschap op Circuit Zolder. De race van 125 minuten moest zelfs achter safety car worden gestart. Zoals zo dikwijls in zo een omstandigheden zou de tactische keuze bij eventuele neutralisaties van cruciaal belang zijn.

Daarom kwam de #11 Krafft Racing Norma al heel snel binnen, waarbij Bert Longin het stuur doorgaf aan Christoff Corten. Een tweede rijderswissel volgde vlak daarna, waardoor Longin opnieuw achter het stuur kwam. De twee verplichte wissels waren zo afgewerkt, Longin kon dus tot het eind doordoen.

“Indien er geen nieuwe neutralisatie zou volgen, hadden we zo een groot voordeel”, legt Longin uit. “Jammer genoeg kwam er die er wel, waardoor we die boni kwijt waren.”

Maar dat bleek niet het grootste probleem voor de Leuvenaar. “De wagen was zo goed als onbestuurbaar”, legt Longin uit. “De ophanging bleek voor deze natte omstandigheden veel te hard afgesteld, ik moest heel voorzichtig zijn bij het accelereren en remmen. Eén keer liet ik me vangen, en ik stond onmiddellijk achterstevoren.”

Een halve minuut ging zo verloren, maar dat maakte ondertussen weinig meer uit. De Krafft Racing Norma ging als derde in Belcar 1 en zevende algemeen over de streep. Met nog één meeting te gaan, de Finaleraces in Assen, kan de Krafft Racing in Belcar 1 niet meer worden bijgebeend. In de algemene tussenstand kijkt het team tegen een achterstand van elf punten aan.

“Die titel in Belcar 1 is al een hele opsteker, maar we willen meer”, klinkt het strijdvaardig bij Longin en Corten. “In de algemene titelstrijd is echter nog niets beslist en we zullen er alles aan doen om de Belcar-titel 2019 te veroveren.”