Pim Garvelink geniet met volle teugen op Lydden Hill

4 oktober 2019  

Afgelopen weekend heeft Pim Garvelink de overtocht gemaakt naar Groot Brittannië voor een ronde van het BTRDA Clubmans Rallycross Championship. Op het roemruchte Lydden Hill Race Circuit moest hij het opnemen met de top van drukbezette Clubmans Rallycross kampioenschap. Hij wist het, na een lastige start van de wedstrijd, te schoppen tot de B-finale waarin hij uiteindelijk als vijfde wist te eindigen.

Na de overtocht op vrijdagochtend en de technische- en administratieve controles op vrijdagmiddag begon de wedstrijd pas echt op zaterdagochtend. Tijdens de vrije training verliep alles nog prima en na wat kleine aanpassingen aan de afstelling van de Honda Civic Type R was Pim klaar voor de start van de eerste manche. Bij de start van de eerste manche brak de aandrijfas van de Honda echter direct af waardoor Pim op de startgrid achterbleef. “Dat was even flink balen. Dan heb je lekker getraind en de afstelling weer verbeterd en dan gebeurt dat bij de start. Het hoort erbij maar is natuurlijk gewoon flink balen,” vertelt Pim.

Nadat de aandrijfas was vervangen begon Pim vol goede moed aan de tweede manche. Hierin wist hij goed bij de start weg te komen en beslag te leggen op de derde plaats in zijn groep en een dertiende plaats algemeen. Nadat hij wederom was kleine aanpassingen door had gevoerd aan de afstelling van de Honda wist hij tijdens de derde manche een betere tijd op de klokken te rijden maar wist hij wederom een dertiende tijd algemeen te noteren.

“De tweede en derde manche gingen eigenlijk gewoon heel erg lekker. De auto’s van verschillende tegenstanders zijn krachtiger en lichter dan mijn Honda dus daar kan ik nooit tegenop op een droge baan.”

Door de twee sterke manches plaatste Pim zich voor de B-Finale (de tweede finale van de vier verschillende finales) waarin hij de kans kreeg om zich te plaatsen voor de A-Finale. In die finale ging Pim wat te enthousiast van start wat resulteerde in een valse start. Hierdoor werd hij teruggezet op de startgrid waardoor een goed resultaat in de B-Finale erg lastig werd. Uiteindelijk moest hij inderdaad genoegen nemen met de vijfde plaats in de B-Finale waardoor hij zich niet wist te plaatsen voor de A-Finale.

“Ik wilde echt de A-Finale proberen te halen en was daardoor iets te snel weg bij de start. Natuurlijk ontzettend jammer maar dat heb ik aan mijzelf te danken. Ik kijk met een zeer positief gevoel terug op deze wedstrijd. Wat een fantastisch circuit is Lydden Hill, echt een prachtig rallycross circuit. Het was echt geweldig om er te mogen rijden.”

Pim bereid zich nu voor op de volgende wedstrijd op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen. Het is voor Pim de laatste wedstrijd van het seizoen want hij laat de wedstrijd op het circuit in Mettet in december schieten. “Ik wilde eigenlijk de wedstrijd in Mettet nog wel rijden maar ik heb nog verschillende dingen te verbeteren aan de Honda. Daarom heb ik besloten die wedstrijd maar over te slaan en mijn tijd en budget te besteden aan mijn voorbereidingen voor volgend seizoen,” sluit Pim Garvelink af.