Ups en downs dit weekend voor MX Rookies Jeremy en Damien Knuiman

12 september 2019  

Dit weekend hadden Jeremy en Damien op zaterdag de MON Jeugdmotorcross in Groesbeek en zondag de KNMV ONK motorcross in Lierop.

Damien had zaterdag in de vrije training goed zijn ritme te pakken en kon een tweede tijd neerzetten. De eerste manche had Damien een slechte start op plek vijf en kwam na de eerste ronde door op een derde plaats. Damien reed naar de nummer twee toe, maar omdat de baan in Groesbeek nog erg vlak was en de snelheid van de top drie rijders nagenoeg hetzelfde was, was het heel moeilijk inhalen. Het was Damien niet gelukt om de nummer twee in te halen en finishte die manche op een derde plaats.

De tweede manche had Damien een redelijke start op plek vier en kwam na de eerste ronde weer door op plek drie. Damien heeft de hele manche pogingen gedaan om de nummer twee in te halen, maar slaagde daar steeds niet in. Helaas viel hij in de een na laatste ronde heel hard met een inhaalpoging. Damien reed die manche rustig uit, want hij had even geen lucht meer en zijn stuur stond helemaal krom. Hij finishte die manche op een elfde plaats voor negende overall.

Jeremy had in de vrije training goed zijn ritme te pakken en zette een mooie eerste tijd neer. In de eerste manche had Jeremy een redelijke start op plek vijf en wist zich al gauw naar voren te rijden en kwam daarbij na één ronde al door op een eerste plaats. Jeremy hield goed tempo, maakte geen foutjes en finishte deze manche met een grote voorsprong op een eerste plaats.

De tweede manche had Jeremy een slechte start op plek acht, maar wist zich na een paar rondes naar een eerste plaats te rijden. Jeremy bleef zijn tempo houden en maakte geen foutjes en wist die manche op een overtuigende wijze winnend af te sluiten en was overall ook eerste geworden.

Zondag stond voor Jeremy en Damien de motorcross op het circuit van Lierop in de agenda. In de tijdtraining kon Damien gelijk goed zijn ritme pakken en zette een mooie zevende plaats neer. Omdat de baan zo snel veranderde was tijdverbetering niet meer mogelijk.

De eerste manche had Damien een slechte start, maar wist zich in de eerstvolgende bocht al heel snel naar voren te rijden. Damien reed een lange tijd op een zevende plaats, maar maakte in het midden van de wedstrijd een harde valpartij mee en moest de wedstrijd verlaten vanwege een doorgebeten tong, een gekneusde kaak en een gekneusde hand. Gelukkig is Damien nu weer hersteld van zijn blessure, maar is in de tweede manche in Lierop niet meer van start gegaan.

Jeremy kon in de tijdtraining al snel zijn ritme vinden, maar kwam helaas al in de tweede ronde van de tijdtraining hard ten val, omdat een collega rijder op het wasbord de controle over zijn motor verloor en hij verspoorde in Jeremy zijn spoor. Jeremy zat al in de lucht en kon geen kant meer op dus reed hij tegen zijn achterwiel aan en vloog er spectaculair hard vanaf. Helaas heeft Jeremy bij deze crash zijn schouder en sleutelbeen zwaar gekneusd, dus was voor hem per direct de wedstrijd in Lierop afgelopen. Gelukkig gaat het nu alweer een stuk beter, maar een paar weken rust is noodzakelijk voor een goed herstel.

Komend weekend zal Damien meerijden met de Jeugd Enduro te Harfsen. Jeremy zal hem hierbij zeker supporten.

Foto’s

Wilco van Dijk