Raivo Dankers pakt allereerste WK punt in Turkije

9 september 2019  

Raivo Dankers van Hutten Metaal Yamaha Racing heeft in de voorlaatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in Turkije zijn eerste WK punt weten te scoren. Dankers werd in de tweede manche twintigste en dit werd beloont met een WK punt.

Het circuit van Afyonkaharizar was bezaaid met sporen waardoor het verraderlijk was. Raivo had in de vrije en tijdtraining tijd nodig om de juiste lijnen te vinden waardoor er meer in zat. In de kwalificatieheat pakte hij een redelijke start maar omdat een andere rijder in de eerste bocht van buiten de baan terug  de baan in kwam, moest Raivo remmen en in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. Met een goed gevoel reed hij lang op een achttiende plaats maar in de laatste ronde moest hij nog een plaats afstaan aan Brent van Doninck en werd negentiende.

Met vertrouwen begon hij aan de voorbereiding op de eerste manche. Toen het starthek viel kwam hij niet lekker weg maar kon in de beginfase wel het tempo rijden van de top twintig. Echter omdat er modder onder het roll off zat verloor hij zijn focus en ook raakte het rolletje op. Dit had tot gevolg dat hij hem af moest zetten en niet meer kon doen dan de wedstrijd uit te rijden.

Gemotiveerd ging hij in de tweede manche van start en ditmaal kon hij rond de vijftiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Omdat hij in de eerste paar bochten te voorzichtig was verloor hij een aantal posities. Lang reed hij op een zeventiende plaats maar in de voorlaatste ronde reed hij te hard een bocht in waardoor hij uit balans raakte in een spoor. Hierbij gingen verschillende plaatsen verloren maar wel pakte hij met een twintigste plaats een WK punt.

Voor Raivo was dit de laatste Grand Prix van het seizoen en hij zal zich nu gaan concentreren op seizoen 2020.