Goede afsluiting van de Benedu wedstrijden voor MX Rookies

9 september 2019

Afgelopen weekend hadden Jeremy en Damien de MON Benedu cup in Weilerswist Duitsland op de planning staan. Dit was de laatste wedstrijd in de onderlinge competitie tussen de wedstrijd in Genk België, Horst Nederland en Weilerswist Duitsland. Damien miste de eerste wedstrijd in verband met zijn sleutelbeen blessure en reed hier voor dagsucces. Voor Jeremy was het een ander verhaal. Hij stond na de eerste twee wedstrijden op een eerste plaats en moest hier proberen de totaaloverwinning binnen te halen.

Damien kon in de tijdtraining geen vrije baan krijgen vanwege de 43 rijders die op de baan reden met heel veel snelheidsverschil. Uiteindelijk kwam er toch nog een mooie 4e tijd uit, dus hij kon een goed plekje naar het starthek uitzoeken.

De eerste manche had Damien een goede start op plek vier, hij bouwde de race netjes op. Het was een hele moeilijke manche, omdat het erg druk op de baan was en wederom met heel veel snelheid verschil tussen de rijders. Damien vond al snel aansluiting bij de kopman en wist die na een paar rondes te passeren om als eerste over de finish te komen. Helaas gebeurde de inhaalactie op de koppositie op een iets wat ongelukkig moment met het inhalen van achterblijvers bij een gele vlag situatie, waardoor Damien en de andere betreffende rijder 30 seconden straftijd kreeg, waardoor hij op een tweede plaats belandde.

De tweede manche had Damien een redelijke start op plaats 6 en wist zich al gauw naar voren te rijden en vond aansluiting op plaats 4. Direct zette hij de aanval in op plaats 3 en wist die al gauw te passeren. Helaas moest Damien door een achterblijver uitwijken omdat deze onverwachts verspoorde waarbij hij Damien raakte en hij toen ten val kwam. Toen heeft Damien deze manche nog uitgereden en finishte op een 5e plaats, voor 4e overall.

Jeremy kon in de tijdtraining al gelijk een goede ronde neerzetten en starten op een eerste plaats, maar zakte in het einde van de tijdtraining door naar een 3e plaats, omdat de baan opdroogde en hier met een 4-takt motor meer tractie op de baan had en Jeremy de eerste 2-takt rijder was en mocht als derde naar het starthek.

Jeremy had de eerste manche een redelijke start op plek 5 en had veel moeite met het voorbij rijden van de nummer 4 en 3 en dat kwam mede doordat Jeremy zijn rivalen allemaal op een 250cc 4 takt machine reden. Uiteindelijk wist Jeremy toch te komen rijden op een derde plaats, helaas waren de nummer 2 en 1 al te ver weg om nog een aanval in te zetten en Jeremy finishte op een 3e plaats.

De tweede manche had Jeremy weer een redelijke start op plek 6 en wederom kon Jeremy moeilijk inhalen. Na een tijdje gestreden te hebben kwam Jeremy weer te rijden op een 3e plaats en waren de nummer 1 en 2 weer te ver weg om er nog een aanval op te kunnen plaatsen en Jeremy finishte wederom op een 3e plaats, voor 3e overall. Dat was genoeg om de totaalzege binnen te halen in de klasse MX2 Jeugd bij de Benedu cup.

Voor Jeremy en Damien staat dit weekend op de planning zaterdag de MON Jeugdmotorcross in Groesbeek en op zondag de ONK KNMV motorcross in Lierop.