Sensationele tweede plaats van Pim Garvelink op Duivelsbergcircuit

6 augustus 2019  

Afgelopen zondag werd er op het Duivelsbergcircuit in het Belgische Maasmechelen wederom een ronde van de BelNed Cup, het gezamenlijke Rallycross kampioenschap tussen Belgische en Nederlandse rallycross coureurs, verreden. Pim Garvelink kwam met zijn Honda Civic Type R aan de start in de Supernationals MIN klasse met als doel het halen van de semi-finales. De jonge Garvelink wist zichzelf echter te plaatsen voor de afsluitende finale en daarin op de tweede plaats te eindigen.

Het begon behoorlijk voor Pim Garvelink. Nadat hij tijdens de trainingen nog wat wijzigingen had aangebracht aan de setup van de Honda wist hij tijdens de eerste manche een prima achtste tijd algemeen op de klokken te rijden. Gedurende de tweede manche kwam hij, mede door een mindere start, in het verkeer terecht waardoor hij niet een snelle tijd wist te noteren. Eén manche later wist hij dat weer volledig te herstellen. Hij koos ervoor meteen zijn jokerronde te rijden en wist gedurende de manche weer aansluiting te vinden bij de coureurs voor hem. Toen deze allen de jokerronde reden wist Pim hen allen in te halen en zodoende de winst in zijn groep en de achtste tijd algemeen te rijden.

Door deze snelle tijden plaatste hij zich als vierde voor de tweede semi-finale. In zijn semi-finale koos hij wederom, op een tactisch zeer goed moment, voor de jokerronde waarmee hij zich wist te plaatsen voor de afsluitende finale. In die finale koos Pim weer direct voor de jokerronde en al snel daarna zat hij weer achter de deelnemers voor hem. In de derde ronde wist hij door te stomen naar de derde plaats en toen de ronde erop de leider in de finale moest opgeven vanwege technische problemen pakte hij de tweede plaats die hij vervolgens ook niet meer uit handen gaf.

“Wat ontzettend gaaf om weer op het podium te staan. Ik ben hier zo ontzettend blij mee! Tijdens alle manches liep alles gewoon prima maar tijdens de semi-finale en finale viel alles gewoon op zijn plek. Ik werd in de eerste ronde eigenlijk gedwongen direct de jokerronde te rijden en uiteindelijk pakte dat gewoon heel goed uit. Dat ik hier als tweede weet te eindigen was boven mijn verwachtingen maar ik ben blij dat het is gelukt. Dit was nooit gelukt zonder de ondersteuning van mijn sponsors en natuurlijk mijn team. Ik wil hen dan ook ontzettend bedanken voor al hun ondersteuning,” aldus een zeer tevreden en uitgelaten Pim Garvelink.