Pim Garvelink voor revanche naar Duivelsbergcircuit

3 augustus 2019  

Twee weken na zijn laatste wedstrijd staat voor Pim Garvelink alweer de volgende wedstrijd op het programma. Wederom zal de jonge Garvelink aan de start verschijnen van het roemruchte Duivelsbergcircuit in het Belgische Maasmechelen. Nadat hij tijdens de laatste wedstrijd, door een kort technisch probleem, de semi-finales op een haar na miste is Pim Garvelink er aankomende zondag alles aan gelegen die semi-finales wel te halen.

“Aankomende zondag mogen we weer los op het Duivelsbergcircuit. Het is en blijft een prachtig circuit om te rijden. Er komen weer flink wat coureurs in mijn klasse aan de start en dus zal het wel weer een heftige strijd op de baan worden. Vorige keer heb ik laten zien dat ik de top van het klassement gewoon goed kan volgen, ondanks dat ik in een minder krachtige auto rijdt en dat het pas mijn eerste seizoen in een voorwielaangedreven auto is. Ik hoop die lijn aankomende zondag gewoon voort te kunnen zetten. Het korte probleem waarmee ik tijdens de vorige wedstrijd in de Q-Finale te maken kreeg hebben we vrij snel kunnen oplossen, dat mag nu geen problemen meer opleveren. Ik ga er in elke manche in elk geval weer vol tegenaan om goede tijden op de klokken te rijden zodat ik een plaats in de semi-finales weet af te dwingen,” aldus Pim Garvelink.

Na deze wedstrijd op het Duivelsbergcircuit stonden er onder ander nog een tweetal wedstrijden op het Eurocircuit in Valkenswaard op het programma. Doordat er is bepaald dat het circuit nog maar acht uur per week geopend mag zijn is er te weinig tijd om de wedstrijden, gepland op 11 augustus en 15 september, op een goede, maar vooral veilige manier, te organiseren. Er is door het bestuur van het Eurocircuit naar verschillende opties en mogelijkheden gekeken om de wedstrijden alsnog door te kunnen laten gaan maar er zijn geen mogelijkheden gebleken om dit doorgang te laten vinden.