Zwarte cross 2019

25 juli 2019

Afgelopen weekend hadden Jeremy en Damien de afsluitende wedstrijd voor de dutch masters of motorcross de Zwarte cross op het programma staan.

Tijdens de tijdtraining had Damien een goede ronde neer gezet en daar kwam een mooie zesde tijd uit.

De eerste manche had Damien een goede start rond 5e plek de eerste bocht in na de eerste ronde kwam Damien als zesde door, de hele manche heeft Damien met een groepje van 5 mensen gevochten om de zesde plaats en Damien wist die plaats vast te behouden en kwam de eerste manche als 6e over de finish. In de tweede manche had Damien weer een goede start vanaf plek 3 en wist na een ronde door te komen op een 5e plaats. De omstandigheden van de baan waren redelijk pittig en Damien moest fysiek wat inleveren en aan het einde van de manche was Damien teruggezakt naar de 9e plaats en is die manche ook gefinisht op een mooie 9e plaats. Hij wist in beide manches als derde Nederlander over de finish te komen.

Jeremy kon in de tijdtraining moeilijk zijn ritme vinden en een snelle ronde was door de drukte op de baan moeilijke te realiseren maar zetten uiteindelijk een 13e tijd neer

De eerste manche had Jeremy een goede start, alleen omdat het start terrein zo klein en smal was werd Jeremy helemaal ingesloten na de eerste ronde kwam Jeremy door op een 25e plaats en reed na 2 rondes alweer op een 19e plaats alleen toen kreeg Jeremy te maken met mechanische problemen en moest zijn tempo hard laten zakken, maar wist die manche nog wel op een 19e plaats te finishen. De tweede manche had Jeremy een slechte start, na de eerste ronde kwam hij door op een 27e plaats, door heel goed tempo te houden en geen fouten te maken heeft Jeremy zich terug gevochten naar een 13e plaats en is die manche op een 13e plaats gefinisht.

MX rookie team gaat bijna van de vakantie genieten maar Damien wacht nog op een mogelijke wildcard om deel te kunnen nemen aan de EK finale EMX 85CC in Loket Tsjechië. Dus nog even in spanning afwachten!