Podium voor MX Rookie Damien en pech voor MX Rookie Jeremy

6 juni 2019  

Afgelopen weekend reisden MX Rookies Jeremy en Damien naar Gemert, waar de KNMV wedstrijd op de planning stond.

In de tijdtraining had Damien al gauw het ritme te pakken en zette hij een zesde tijd neer. In de eerste manche had Damien een geweldige start op plek twee en kwam na de eerste ronde door op plek drie. Na de tweede ronde kwam Damien door op een eerste plaats en wist dat één ronde vol te houden en kwam daarna op plek drie te rijden. Hij wist deze manche te finishen op een derde plek.

Jeremy had met zijn eerste rondes zijn snelste tijd neergezet en daar kwam een negende tijd uit. De eerste manche had Jeremy een slechte start en was ook ten val gekomen in de eerste ronde. Hij moest vanaf de laatste plaats terugkomen, maar kende meer tegenslag, want viel daarna nog twee keer. Bij de laatste val kreeg hij de motor niet meer aan de praat en moest deze aangeduwd worden. Helaas op een 34e plaats over de finish.

Met de tweede manche had Damien weer een goede start op plek vier. Na twee rondes kwam hij door op een zesde plaats, maar wist aan het einde van de wedstrijd toch nog terug te komen op een vierde plaats en finishte ook als vierde, voor derde overall. Dit was een topwedstrijd voor Damien, want hij heeft zijn eerste podium bij de KNMV in de 85cc klasse grote wielen behaald.

Tijdens de tweede manche had Jeremy een redelijke start, alleen in de eerste bocht reed iemand tegen Jeremy zijn motor aan, waardoor zijn motor in de vrij schoot en hij hierdoor weer vanaf de laatste plaats moest beginnen. Na vijf rondjes weer naar voren te zijn gereden ging Jeremy zijn achterband lek, waardoor hij niet verder kwam dan een 17e plaats.

Volgende week zaterdag zullen Jeremy en Damien rijden in Stevensbeek voor het MON kampioenschap.