Weer meer ervaring voor Pim Garvelink na stabiele wedstrijd op het Eurocircuit

21 mei 2019  

Afgelopen weekend werd op het roemruchte Eurocircuit onder de rook van Valkenswaard de derde ronde van het Nederlands Rallycross Kampioenschap verreden. Pim Garvelink kwam naar Valkenswaard om meer ervaring op te doen in zijn nieuwe Honda Civic en om belangrijke punten in het kampioenschap te scoren. Voor de afsluitende finale kwam hij net wat te kort maar met een elfde plaats algemeen kan de jonge Garvelink terugkijken op wederom een zeer stabiele wedstrijd.

Doordat deze wedstrijd ook meetelde voor het Duits Rallycross Kampioenschap werd deze ronde van het kampioenschap over twee wedstrijddagen verreden. Op zaterdag stonden de eerste vrije trainingen en de eerste manche op het programma terwijl op zondag de volgende vrije trainingen, de resterende manches en verschillende finales werden verreden.

Pim begon de eerste manche op zaterdag met een slechte start doordat hij de Civic niet in de eerste versnelling had staan. Desondanks wist hij zich terug te knokken naar de derde plaats in zijn groep. Doordat hij in de chicane vlak na start/finish de bocht iets te ver afsneed kreeg hij nog een tijdstraf van vijf seconden waardoor hij terugviel naar de twintigste plaats in de Supernationals MIN.

“De start liep echt niet goed. Ik weet niet precies wat er misging maar uiteindelijk zat ik gewoon niet goed op te letten. Met flink wat risico’s heb ik toch nog geprobeerd een snelle tijd op de klokken te rijden. Achteraf bleek ik net iets te veel risico’s te hebben genomen en de chicane iets te veel te hebben afgesneden. Dat leverde me nog eens een tijdstraf op van vijf seconden wat natuurlijk erg jammer is. Maar zo zijn nou eenmaal de regels,” reageert Pim na afloop van de wedstrijd.

Gedurende de tweede wedstrijddag weet hij zich goed te herpakken. Tijdens de vrije training wist hij de snelste tijd te noteren en de start van de tweede manche verliep goed. Al gauw wist hij twee andere deelnemers in te halen en zo de koppositie te veroveren. Ondanks fel aandringen verdedigde Pim zijn positie met succes en wist hij zijn eerste manche met de Civic te winnen. Ook tijdens de volgende twee manches reed Pim sterke tijden en wist hij zodoende op te klimmen van een twintigste plaats aan het begin van de dag naar de zestiende plaats aan het einde van de manches. En die zestiende plaats was precies genoeg voor een plaats in de semi-finales. In zijn semi-finale moest Pim het opnemen tegen een aantal ervaren en snelle coureurs. Ondanks een snelle tijd en een probleemloze finale moest hij genoegen nemen met de zesde plaats in zijn groep en een elfde plaats algemeen.

“Natuurlijk was ik graag in de finale terecht gekomen maar ik moet ook realistisch zijn. Ik kom, zeker in vergelijking met de top, gewoon nog vermogen te kort. Daarnaast rijdt ik ook nog maar net met een voorwielaangedreven auto dus kom ik eigenlijk ook nog ervaring te kort. Daarmee rekening houdend kijk ik terug op een prima wedstrijd, zonder problemen. En ik heb ook nog eens punten voor het kampioenschap gescoord,” sluit Pim Garvelink tevreden af.