Toparis na ijzersterk ASBK Supersport seizoen richting Nederland

29 april 2019

Tom Toparis heeft zijn serie wedstrijden voor het Australische Supersport kampioenschap op indrukwekkende wijze afgesloten met twee overwinningen en een tweede plaats op The Bend Motorsport Park. Deze week zal de 18-jarige Australiër bij Benro Racing arriveren om zich samen met teamgenoot Milan Merckelbagh voor te bereiden op het IDM Supersport seizoen.

Afgelopen weekend stond Tom Toparis aan de start tijdens de derde ronde van het Australische Supersport kampioenschap. Toparis, die dit seizoen voor Benro Racing uitkomt in de IDM Supersport klasse, had tijdens de eerste twee evenementen alle zes de races op zijn naam geschreven in het ASBK. Ook op The Bend Motorsport Park was Toparis ijzersterk. Vanaf pole position wist hij de eerste twee races te winnen en in de derde manche finishte hij als tweede. Toparis vertrekt naar Europa met voorsprong van 41 punten in het ASBK Supersport kampioenschap.

Komende woensdag zal Toparis door teammanager Sraar van Rens worden opgehaald vanaf het vliegveld om vervolgens donderdag door te reizen naar Oschersleben voor de eerste test samen met Milan Merckelbagh op de Yamaha R6 van Benro Racing. Merckelbagh heeft in de afgelopen maanden ook diverse tests afgewerkt in Spanje en op het TT Circuit Assen. Toparis en Merckelbagh zullen vervolgens ook nog gaan testen op het Tsjechische circuit van Most, voordat de eerste ronde van het IDM kampioenschap van 17 t/m 19 mei op de Lausitzring plaatsvindt.

Sasha De Vits kwam namens Benro Racing uitstekend voor de dag tijdens de openingsronde van de Yamaha R3 Cup. Op het circuit van Croix en Ternois in Frankrijk kwalificeerde de 17-jarige Belg zich als vijfde. In de wedstrijden deed De Vits er een schep bovenop. In de eerste manche finishte hij als tweede kort achter de winnaar. In de tweede race wist de coureur van Benro Racing zich na een slechte start knap naar voren te werken. In de slotfase arriveerde De Vits bij de twee koplopers, waarbij hij er nog één wist te passeren. De Vits sloot daardoor zijn eerste raceweekend voor het Limburgse team af met twee tweede plaatsen.

Foto boven –> Tom Toparis na één van zijn overwinningen in het ASBK Supersport (Foto credit: TDJ Media) | Foto onder (1) –> Tom Toparis  | Foto onder (2) –> Sasha De Vits is sterk begonnen voor Benro Racing in de Yamaha R3 Cup.