Start NK Junior Moto Racing dit weekend in Assen

17 april 2019  

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 april rijden zo’n 90 motorcoureurs tussen de 6 en 25 jaar in diverse klassen van minibikes en motoren hun eerste races in de strijd om het Nederlands Kampioenschap Junior Moto Racing. De races zijn onderdeel van het motorsportseizoen van de KNMV. De wedstrijden zijn voor het publiek gratis toegankelijk.

Racen vanaf 6 jaar bij het NK Junior Moto Racing

Vrijwel alle grote motorracekampioenen begonnen op jonge leeftijd op een minibike. In het  NK Junior Moto Racing nemen beginnende motorracers het tegen elkaar op met als doel plezier te hebben in motorsport en om te leren het beste uit zichzelf en de motor te halen. Dankzij een laagdrempelige, betaalbare formule kan iedereen vanaf 6 jaar zich inschrijven voor deelname aan één of meerdere wedstrijden.

7 wedstrijdklassen

De diverse wedstrijdklassen zijn samengesteld op basis van het type motor en leeftijd en ervaring van de rijders. In de Junior A klasse kunnen rijders van 6 tot 10 jaar op een minibike maken met echte competitie. Hier wordt de basis gelegd voor deelname in de Junior B klasse, waarin coureurs van 10 tot 13 jaar op het scherpst van de snede rijden. De Open Minibike, de allersnelste klasse zonder restricties, is er voor de meest ervaren coureurs vanaf 15 jaar.

In de Molenaar NSF100 Cup rijden jongens en meisjes van 10 tot en met 14 jaar op gelijkwaardige Honda NSF100 machines en worden. Voor coureurs vanaf 14 jaar is er de KicXstart Yamaha R125 Cup, een succesvolle opstapklasse waarin rijders ervaring opdoen met een grote motorfiets. In de Open 125cc-klasse rijden coureurs vanaf 13 jaar de op verschillende merken 125cc motoren. In deze klasse mogen er verschillende aanpassingen gedaan worden aan het materiaal. In de Puchshop Cup wordt met spectaculair snelle 50cc en 70cc raceversies van de bekende Puch bromfiets geracet.

Tijdstip

Op vrijdag 19 april trainen alle deelnemers per categorie vanaf 10.00 uur tot 17:00 uur.

Op zaterdag 20 april staan er vanaf 09.00 uur kwalificatietrainingen en wedstrijden in alle klassen op het programma. Aansluitend vindt de prijsuitreiking plaats om 18:00 uur.