Ivano van Erp pakt podiumplaats in het EK 85cc in

9 april 2019  

Yamaha Europe-rijder Ivano van Erp is in de eerste selectiewedstrijd van het Europees Kampioenschap 85cc Noord/West in Slowakije op het podium geeindigd. In de eerste manche reed hij een gigantische inhaalrace en kwam vanaf een laatste plaats terug naar een tweede positie. In de tweede manche kwam hij in leidende positie rijdend ten val en werd derde. Met deze resultaten eindigde hij ook in het dagklassement op een derde plaats.

Het circuit van Velje Uherce lag er op vrijdag perfect geprepareerd bij maar helaas gooide regen in de nacht van vrijdag op zaterdag flink roet in het eten waardoor alleen de vrije training op zaterdag verreden kon worden. Omdat de circuitomstandigheden dermate slecht waren, werd de rest van de dag afgelast.

De tijdtraining werd nu op zondagochtend verreden en hierin wist Ivano gelijk de snelste tijd in zijn groep neer te zetten. Hiermee kon hij in beide manches een ideale startplaats uitzoeken.

Bij de start van de eerste manche kreeg Ivano een flinke tegenslag voor de kiezen. Omdat er zoveel grip was, liet Ivano zijn motor afslaan toen het hek viel waardoor hij vanaf een veertigste plaats terug naar voren moest zien te komen. Hij reed een dijk van een wedstrijd en kwam nog helemaal terug naar een tweede plaats.

In de tweede manche zat hij er gelijk goed vooraan bij na de start en wilde zo snel mogelijk de leiding in de wedstrijd in handen nemen. Dit lukte maar helaas kwam hij toen op het moeilijk geworden circuit ten val waardoor hij terug zakte naar een derde plaats. In de rest van de manche wist hij stand te houden op deze positie en kwam als derde over de finish.

Met een 2-3 in de manches eindigde Ivano op een derde plaats in het dagklassement. Aankomend weekend rijdt Ivano een thuiswedstrijd bij de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oss.