Geslaagde testdag voor Pim Garvelink op Valkenswaard

29 maart 2019  

Afgelopen zondag werd op het Eurocircuit in Valkenswaard de testdag voor het Nederlands Rallycross Kampioenschap georganiseerd. Voor veel teams, uit zowel Nederland als België, de uitgelezen mogelijkheid de auto’s aan verdere tests te onderwerpen en verschillende afstellingen uit te proberen. Ook het team van Garvelink Racing, met rijders Dirk en Pim Garvelink, waren van de partij en vooral voor Pim was dit nog de mogelijkheid zijn nieuwe auto, een Honda Civic in rallycross trim, eens verder aan de tand te voelen.

“De testdag is altijd het moment om nog verschillende zaken aan de auto af te stellen.
Natuurlijk rijdt je in de rallycross alleen in een auto maar deze auto biedt wel de mogelijkheid om een tweede stoel te monteren waardoor ik tevens de mogelijkheid had om sponsoren en andere bekenden uit te nodigen voor een rondje met mij over het circuit. Ondanks dat de gasten vooral veel plezier beleefden aan de heats naast mij stond deze dag voor mij ook wel in het teken om de auto beter te leren kennen, te wennen aan een voorwielaangedreven auto en om te kijken hoe ik een betere afstelling kan krijgen. Ik heb vooral veel grote wijzigingen doorgevoerd om goed te kunnen voelen hoe de auto daarop zou reageren. Aan het einde van de dag had ik het gevoel flinke stap voorwaarts te hebben gemaakt in de afstelling en vooral weer meer gevoel in de auto te hebben gekregen.

Ik kijk terug op een mooie dag waarin ik geen technische problemen heb gehad en dat geeft natuurlijk veel vertrouwen. We hebben nu nog een paar punten die we moeten afronden voor de eerste wedstrijd op het Eurocircuit en dan zijn wij klaar voor een mooi seizoen. Ik heb er in elk geval erg veel zin in,” vertelt Pim Garvelink.