Davy Pootjes laat goede snelheid zien in eerste wedstrijd van seizoen 2019

3 februari 2019  

Davy Pootjes van het DigaProcross team heeft een goed gevoel overgehouden aan zijn eerste wedstrijd van seizoen 2019. Pootjes kwam aan de start in de tweede wedstrijd om het Italiaans Kampioenschap MX2 in Ottobiano. In de modderige omstandigheden kwam de crosser uit Ammerzoden in de MX2 manche van buiten de top vijftien terug naar voren en werd achtste.

Door de winterse omstandigheden lag het circuit er nat en modderig bij in de training. Davy reed bekeken en verkende het circuit. Hij zette een zevende tijd neer en voelde zich goed op de motor. Dit gaf hem vertrouwen voor de wedstrijd!

Bij de start van de eerste manche kwam Davy niet goed weg en kwam pas buiten de top vijftien uit de eerste bocht. Met een goed tempo kwam hij gedurende de wedstrijd steeds verder terug naar voren en werkte zich op tot aan het achterwiel van de zesde man. Helaas maakte hij toen een fout waarbij kostbare tijd verloren ging. Pootjes sloot de manche af als achtste en keerde tevreden terug naar het paddock.

‘’Mijn snelheid en het rijden waren goed. Wel was het moeilijk om in te halen omdat er weinig ideale lijnen lagen door de modder,’’ vertelt Davy.

Aan het einde van de dag stond de superfinale op het programma waarin de beste MX2-rijders het opnamen tegen de snelste MX1-rijders. Helaas kreeg Davy hierin met mechanische problemen af te rekenen omdat zijn motor in de MX2 manche water had gehad. Pootjes moest daardoor vroegtijdig de wedstrijd verlaten en kwam daardoor niet tot scoren.

Uitslag Italiaans Kampioenschap Ottobiano:

MX2 manche:

1 Jorge Prado

2 Calvin Vlaanderen

3 Maxime Renaux

4 Michele Cervellin

5 Ben Watson

8 Davy Pootjes