Huub Vermeulens idee wordt na 20 jaar werkelijkheid

10 december 2018  

Rally-Racing, met de Mercedes SLK wordt werkelijkheid

Twintig jaar geleden had Huub Vermeulen het idee om een Race-Rally en Rallycross klasse op te zetten met eenzelfde model en type auto. Dat was indertijd de Subaru. Echter dit plan had niet die potentie die men had verwacht en daarom werd het idee in de ijskast gezet.  Echter, nu met het succesnummer van de Mercedes SLK Race Cup, ligt dit geheel anders.

Vanaf seizoen 2019 kan men met de rally uitvoering van de Mercedes 230 SLK naast de rally ook in cup verband meedoen in de Race Cup van de DNRT. Afhankelijk van het aantal  SLK Rally deelnemers zal men bekijken of er in het huidige veld van Race SLK’s gestart gaat worden of dat er een apart gestart gaat worden nadat de race SLK’s gestart zijn. De rally auto’s verschillen niet veel wat betreft  de techniek  ten opzichte van de Race SLK’s. Echter het verschil zit in  de schokbrekers en toelaten van een sperdifferentieel.

Ook uitbreiding naar Rallycross
met de Mercedes 230 SLK 

Nu de betrouwbaarheid van de Mercedes 230 SLK inmiddels meer dan is bewezen is men nu ook aan het bekijken of de Mercedes 230 SLK ook in  de Rallycross kan worden ingezet.
De Mercedes 230 SLK in rally uitvoering zou men zo maar in kunnen zetten in de rallycross. Geïnteresseerde in de 230 SLK Rallycross klasse kunnen zich melden via : info@slkcup.nl
info@biesheuvel.nl
Biesheuvel Autosport Nieuwendijk tel 0183 – 403400