Geen loon naar werken voor Nancy van de Ven in Red Bull Knock Out

11 november 2018  

Nancy van de Ven van het No Fear Yamaha team heeft in de Red Bull Knock Out in Schevenigen geen loon naar werken gehad. Van de Ven was aan een sterke wedstrijd bezig en reed in de top 50 toen ze in de slotfase tot stilstand kwam en vervolgens niet in de uitslag werd geklasseerd.

De dag in Scheveningen begon zeer positief voor Nancy. In de halve finale over een uur wist ze van de 1000 rijders op een 54ste plaats over de finish te komen. Hiermee kwalificeerde ze zich ruimschoots voor de finale, een wedstrijd over maar liefst twee uur door het zware zand.

Ook in de finale kwam ze goed voor de dag en reed in de slotfase op een vijftigste plaats. Helaas ging het toen mis voor de dame uit Vlissingen. ‘’Ik ben een kwartier bezig geweest om langs de X-loop te komen. Helaas ging toen 3 minuten voor het einde mijn motor ook nog kapot. Toch werd ik alsnog als 68e omgeroepen omdat er veel rijders al op 1 of meerdere ronden waren gereden. Maar omdat ik niet over de finish ben gekomen hebben ze me toch als DNF op de lijst gezet,’’ vertelt Nancy.

Ondanks deze tegenslag ging het rijden op de Yamaha YZ450F erg goed en vond ze het super om dit weer mee te maken. ‘’Iedereen bedankt voor het helpen tijdens deze zware dag. Ook Veron, Marco en Bram van den Hoek bedankt om mijn motor terug te duwen