Positief einde in heet Maleisië

4 november 2018  

Op zondag kwam een lange veeleisende trip van vier races in een maand ten einde en kwamen NTS RW Racing GP coureurs Joe Roberts en Steven Odendaal dicht in de buurt van hun doelstelling op het uitdagende Sepang Circuit

Het was een lange racedag in Maleisië met een zeer vroege start als gevolg van een veranderd tijdschema waarbij de start van de race twee uur eerder was dan eerst het geval zou zijn. Uiteindelijk heeft Race Direction hierin de juiste beslissing genomen aangezien de races in droge omstandigheden werden verreden.

Het Nederlandse NTS RW Racing GP team was klaar om de uitdaging aan te gaan met Joe Roberts en Steven Odendaal onder de prachtige omstandigheden in Sepang vanaf de achtste rij. Beide coureurs wisten in de beginfase veel plaatsen goed te maken waarbij de Amerikaan Roberts uiteindelijk als achttiende over de finish kwam en Steven Odendaal net buiten de top twintig eindigde.

In de voorlaatste race van het seizoen werd de Italiaanse coureur Francesco Bagnaia de nieuwe wereldkampioen van de middenklasse. De felicitaties gaan naar hem en het SKY Racing Team VR46. Het seizoen komt over twee weken ten einde met de traditionele finale in Valencia

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), 21e:

“Het was echt een moeilijke race voor ons omdat ik veel problemen had met de grip zowel aan de voor- en achterkant, met name aan het einde van de race. Deze temperaturen speelden een zeer belangrijke rol wat betreft de grip alhoewel dit natuurlijk hetzelfde was voor iedereen. Om eerlijk te zijn kan ik niet meer zeggen dan dat ik mijn uiterste best heb gedaan in de race en ik deze uit heb kunnen rijden om daarmee meer informatie te verzamelen. We gaan proberen om sterker terug te komen in Valencia.”

#16 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), 18e:

“Deze race was niet eens zo slecht voor ons, ook al eindigden we niet daar waar we ons op gericht hadden. We waren opnieuw dichtbij de punten wat goed is. Op een bepaald moment in de race dacht ik dat ik voorbij kon gaan aan de coureurs voor mij maar ik had niets over in de laatste paar ronden omdat ik merkte dat ik overhit raakte. Daarnaast was het een positief weekend omdat we er in de trainingen goed bij stonden en we meerdere keren in de top 15 stonden. Ik denk dat voor de eerste keer in Maleisië dit niet zo slecht is en ik nu beter begrijp wat ik moet doen ter voorbereiding voor deze race volgend jaar.”

Jarno JANSSEN (Team manager

“De race in Maleisië is natuurlijk slopend en om je uiterste te geven in een 40-minuten durende race is ongekend. Helaas kregen Joe en Steven te maken met wat problemen aan het einde van de race. Hoe dan ook, ik denk dat we opnieuw een heel positieve stap hebben gemaakt waarbij we progressie hebben laten zien en dichterbij ons doel zijn gekomen om zo dicht mogelijk bij de punten te rijden. Als we terugkijken naar deze vier overzeese races afgelopen maand was het zeker veeleisend voor iedereen. Natuurlijk nog meer voor de coureurs maar zoals gezegd is er progressie geboekt en daar zijn we blij mee