Raivo Dankers tweede in het NK MX2 in Reusel

22 oktober 2018  

Raivo Dankers van RD10 is in het Nederlands Kampioenschap MX2 van de MON in Reusel op het podium geeindigd. In de eerste manche reed de crosser uit Heesch lang aan de leiding maar verloor in de laatste halve ronde de koppositie en werd tweede. In de tweede manche moest hij na een fout in de beginfase een inhaalrace rijden en kwam vanaf een laatste plaats terug naar een tweede positie.

De MX2 klasse reed in Reusel samen met de MX1 klasse. Een aantal rijders uit het wereldkampioenschap en de EMX competitie kwamen hier aan de start waardoor het een sterk bezette wedstrijd was. Raivo zette in de tijdtraining een tweede tijd op de klok van de MX2 klasse en begon met een goed gevoel aan de voorbereiding op de eerste manche.

In de eerste manche kwam Raivo niet goed uit de start en had veel werk te doen om naar voren te komen. Gedurende de wedstrijd werkte hij zich op naar de koppositie in de MX2 klasse en wist zich hier netjes op stand te houden. Lange tijd leek het erop dat hij de manche zou gaan winnen maar in de laatste halve ronde maakte hij een foutje in een bocht en werd gepasseerd. Raivo probeerde nog terug te komen maar helaas was het niet voldoende waardoor hij genoegen moest nemen met een tweede plaats.

In de tweede manche moest hij een inhaalrace rijden want in de beginfase remde hij zijn motor stil en vervolgens koste het hem veel moeite om hem weer aan de praat te krijgen. Vanaf een laatste plaats kwam Dankers gedurende de wedstrijd terug naar voren en wist er na een sterk gereden wedstrijd nog een tweede plaats uit te halen in de MX2 klasse.

Met tweemaal een tweede plaats in de manches eindigde Raivo ook in het dagklassement op een tweede plaats.

Daguitslag NK MX2 in Reusel:

1 Mikkel Haarup 120 Pnt

2 Raivo Dankers 108 Pnt

3 Mike van Kasteren 100 Pnt

4 W. Woorden 92 Pnt

5 Henk Pater 88 Pnt