NTS RW Racing GP krijgt geen loon naar werken in Japan

21 oktober 2018  

Op een zonnige zondag, tijdens de thuisrace van NTS, scheen de zon niet voor het in Nederland gebaseerde Moto2 team. Ondanks dit vertrekt het ambitieuze team vol goede moed naar Australië, waar de volgende race zal worden verreden.

Na geweldige optredens op vrijdag en zaterdag, waarbij Joe Roberts met een achttiende startpositie voor de kers op de taart zorgde, begon NTS RW Racing GP met vertrouwen aan de Japanse thuisrace van chassisleverancier NTS

Onder zonnige omstandigheden gaf de warm-up sessie vanmorgen een extra boost aan rijders Joe Roberts en Steven Odendaal. Ook de start van de race verliep veelbelovend toen Roberts perfect van zijn startplaats kwam. Dat gold ook voor zijn teamgenoot Steven Odendaal, maar al na een ronde kregen beide coureurs moeite om de pace die zij de voorgaande dagen hadden vast te houden. Roberts en Odendaal wisten uiteindelijk beide in de top twintig te finishen tijdens deze belangrijke Japanse Grand Prix, maar dit kwam niet in de buurt van hetgeen de verwachtingen waren voor van vandaag.

Het paddock vertrekt nu naar Australië waar volgend weekend gereden zal worden op Phillip Island

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), 19e:

Een moeilijke race met een ongelukkige uitkomst, hier wilden we niet eindigen. We hadden vandaag veel problemen met de tractie dus hopelijk kunnen we dit voor Phillip Island oplossen. Er valt niets anders te zeggen, alleen bedankt aan het team voor het harde werk dat zij altijd verrichten en ik denk dat we over een week in Australië weer een stap kunnen zetten.”

#15 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), 18e:

“Helaas ging de race vandaag niet zoals we hoopten. Ik had een erg goede start en wist twee plaatsen te winnen tijdens de eerste ronde. Maar toen had ik niet het vertrouwen om meer druk te zetten. We reden 1,5 seconde van onze normale pace. Hierdoor waren we niet waar we hadden kunnen zijn, ik geloof dat punten of zelfs de top tien mogelijk was geweest vandaag.”

Jarno JANSSEN (Teammanager):

“Natuurlijk zijn we allemaal wat teleurgesteld omdat we tot nu toe zo’n goed weekend hadden hier in Japan en we keken er naar uit dat Joe voor de punten zou kunnen vechten vandaag. Er zijn natuurlijk wel veel dingen die een race kunnen maken of breken. Factoren zoals een set-up probleem of andere problemen kunnen een significante rol spelen. Helaas was niet alles goed aan Joe zijn machine wat hem tegenhield om zijn eerdere rondetijden te kunnen rijden die nodig waren voor de punten. Steven reed ondertussen een stabiele race en wist zich te herpakken, wat resulteerde in een top twintig finish. Dat is op dit moment de positie waar we staan, maar ik denk dat we wederom gestaag progressie boeken, met goede prestaties gedurende het weekend. Dus gaan we naar Australië waar we de vruchten hopen te plukken