Het seizoen zit er weer op

21 oktober 2018  

Op 13 oktober 2018 stonden de laatste twee races van de ONK open wegrace competitie op de kalender. De truck van Walraven Racing Team toog dan ook vrijdag middag met prachtig weer in het vooruit zicht naar Assen.

Ter plaatse pitbox 26 ingericht zodat e.e.a. klaar stond voor de drukke zaterdag, druk omdat we 1 kwalificatie en twee wedstrijden van elk 10 ronden voorgeschoteld kregen

Ook de zaterdag prachtig warm weer een unicum voor de tijd van het jaar

De kwalificatie werd gestart met een wat hardere achterband aangezien de baantemperatuur nog niet hoog genoeg was voor een zachte band.

Nigel begon eraan, met zoals altijd 10 liter knalsap in de tank, en ging er tegenaan. Echter waar een ieder dacht dat hij, net als altijd, wel een keer binnen zou komen bleef hij rijden en dat resulteerde erin dat toen hij echt wilde aanzetten er te weinig benzine in de tank zat en de motor begon te stotteren. Resultaat tweede startplek, maar gelukkig gewoon op de eerste rij dus geen halszaak

De start van de eerste race was er weer een uit het boekje en Nigel ging dan ook als eerste de Haarbocht in en bleef van start tot finish aan de leiding.

De tweede race werd een iets mindere start, Nigel schakelde namelijk mis en ging derhalve als vijfde de Haarbocht in en kwam na de eerste ronde als derde door achter Danny van der Sluis en Cliff Kloots

Een ronde later zat Nigel al bij Cliff aan het wiel en de derde ronde lag hij weer op kop en bouwde wederom een ruime marge op op de tweede man Danny van der Sluis.

Daarmee werd het seizoen voor Nigel afgesloten met twee afgetekende overwinningen, van alle 12 wedstrijden er 10 gewonnen en 2 x tweede plek en niet 1 keer uitgevallen. M.a.w. de terechte kampioen van Nederland ONK Supercup 1000.

Tezamen met de 4 keer de overwinning bij de 501 km, winst in Hengelo en baanrecord in Hengelo, een mooie overwinning bij de 6 uur van Spa Francorchamps met Mototech, een zwaar bevochten 17e plek tijdens de Bol D’or in Le Castellet Frankrijk bij de WK Endurance met Mototech en 1x winst bij de Benecup tijdens de BSB in Assen een prachtig seizoen voor het Walraven Racing Team.

Wij spreken dan ook onze dank uit aan alle sponsoren : Suzuki Nimag, Ecstar olieproducten,Hoegee Suzuki Center, Pirelli , V-Racing, Dainese, AGV helmets, WAGO Parts & Repair, Frontrow components, K-Tech suspension, Post Metaal, Assuflex, Verti advies, AT Repair, Brouwerij reclame en Magic.

Ook onze trouwe club van 100 leden hartelijk dank voor het vertrouwen en de steun.

Om dit kampioenschap te vieren zullen we zeker nog een avond organiseren,de datum daarvoor zullen we z.s.m. bekend maken zodat een ieder tijdig deze avond kan reserveren.

Het seizoen is nog niet afgesloten of de orientatie voor 2019 start alweer, een ding staat al vast Nigel zal met Mototech deelnemen aan de gehele WK Endurance cyclus welke begon met de 24 uur van Bol D’or, de tweede race is de 24 uur van Le Mans, en dan volgen nog de 9 uur op de Slovakia ring, de 8 uur van Oschersleben, en de 8 uur van Suzuka

Wat we daarnaast gaan doen is nog niet zeker daarover zijn we in conclaaf en zodra er grijze rook is zullen we u allen als eerste op de hoogte brengen.