Roald Leemans test Ford Fiesta R5 in Twente Shortrally

15 oktober 2018  

Tijdens de Twente Shortrally, die wordt verreden op zondag 21 oktober, zal ook Roald Leemans zijn opwachting maken. Hij zal deel gaan nemen in de Ford Fiesta R5 uit de stallen van Hans Weijs Motorsport.

“We willen volgend jaar met een echt goede en competitieve auto gaan rijden,” laat Roald weten nadat hij samen met Hans Weijs een proefrit met de Fiesta R5 heeft gemaakt. “De DS3 is voor ons dit jaar geen succes gebleken en we zijn dus op zoek naar een alternatief. Een R5 staat al langer op ons verlanglijstje.”

Na een korte proefrit was het voor Roald wel duidelijk. ”Met deze auto gaan we in de Twente Shortrally rijden, puur als test. Ik had in het begin van het jaar de ambitie om zowel in de Nederlandse kampioenschappen als in de FIA Benelux Rally Trophy serieus om de hoogste plaatsen te kunnen gaan strijden. Dat is door ‘gedoe’ met de auto niet gelukt. Dan is deze Twente Shortrally het ideale moment om eens wat anders te testen.”

Hoewel de proefrit relatief kort van duur was, was Roald na afloop erg enthousiast. “Het aanremmen van een bocht, iets dat in de DS3 voor problemen blijft zorgen, gaat zo vreselijk veel beter! Echt super! De beleving van snelheid is zo vreselijk anders. Daar waar je het idee hebt dat je met de DS3 echt heel hard gaat, heb je het gevoel alsof je zit te cruisen in deze Fiesta. Ik kijk echt uit naar de komende wedstrijd om de Fiesta echt aan de tand te gaan voelen.”

De Twente Shortrally kent 56 kilometers die de deelnemers tegen de klok moeten afleggen. Die zijn verdeeld over een zestal klassementsproeven die op zondag 21 oktober worden verreden. De deelnemers leggen, inclusief de verbindingsetappes zo’n 134 kilometer totaal af. De eerste deelnemer zal rond 12:11u over het startpodium op het serviceterrein rijden. De finish wordt rond 16:37u verwacht op het DHL terrein aan de Opaalstraat.