Opdracht volbracht

30 september 2018  

Patrick Snijers en Davy Thierie zijn in de East Belgian Rally met hun MAES Porsche 997 GT3 op de 7e plaats algemeen geëindigd en wonnen voor de 6e keer dit seizoen hun klasse. Een knappe prestatie in een sterk bezette en bijzonder spannende wedstrijd.

In aanloop van de East Belgian Rally hadden Patrick Snijers en Davy Thierie twee doelen: de zege in de GT klasse én de derde plaats in het algemeen kampioenschap verstevigen. Beide doelstellingen werden in Sankt Vith met verve tot een goed einde gebracht.

“Het was een fantastische wedstrijd al begon die niet zo goed voor mij” blikt Patrick Snijers terug op de East Belgian Rally. “In de eerste klassementsrit werd ik door Timothy Van Parijs direct op mijn plaats gezet. Hij smeerde me meteen 10 sec aan. Mijn fout, de Porsche stond iets te zacht afgesteld. In de tweede rit pakte ik 5 sec terug. Jammer genoeg ging Tim in de derde rit van de baan waardoor er geen vervolg kwam aan de leuke strijd. Op zo’n snel parcours als dat van de East Belgian wordt de minste fout meteen afgestraft. Vanaf dat moment lag de focus op het algemene klassement. We zijn er voor de zesde keer dit seizoen in geslaagd om onze klasse te winnen, eindigden 7e algemeen en we verstevigen onze derde plaats in het algemeen kampioenschap. Adrian Fernemont, die een beresterke wedstrijd reed, volgt nu op 12 punten.”

“Ik heb de ganse dag genoten van deze wedstrijd. Dit is werkelijk het mooiste parcours van België” vervolgt Patrick Snijers. “Het is supersnel en heel gevarieerd. Mijn corijder Davy Thierie was de perfecte gids. Hij gaf de nota’s met de juiste intonatie en op een kordate manier aan. Hij heeft een groot aandeel in de successen van dit seizoen. De crew van BMA bezorgde mij ook gisteren de perfecte wagen. Mijn goede vriend en mijn hoofdsponsor Yves Maes was de ganse dag aanwezig in Sankt Vith. Hij genoot met volle teugen en zag dat het goed was. De trofee die we op het podium kregen heeft hij mee naar huis. Vanaf morgen prijkt die in de kantoren van Maes Containers in Tessenderlo. Hij was begin dit seizoen meteen gewonnen voor een samenwerking. Ik ben hem daar ontzettend dankbaar voor.”