Raivo Dankers doorstaat de modder van Arnhem en wint het ONK 125cc

24 september 2018  

Raivo Dankers van RD10 heeft zondag het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Arnhem weten te winnen. Dankers domineerde de eerste manche en omdat de tweede manche vanwege de aanhoudende regenval werd afgelast, verzekerde hij zich hiermee tevens van de dagoverwinning.

In de ochtend lag het circuit van Arnhem er nog goed geprepareerd bij. Raivo ging er een aantal keren goed voor zitten om een goede tijd op de klok te zetten. Dit lukte maar toch was het net niet genoeg om de pole position te veroveren en sloot de training af als tweede!

Het was ondertussen hard gaan regenen waardoor de circuitomstandigheden veel zwaarder waren dan in de training het geval was. Raivo werkte een constante wedstrijd af en slaagde erin om met een goed ritme de diepe sporen te doorstaan. Zijn voorsprong groeide naarmate de wedstrijd vorderde en dit zorgde ervoor dat hij de manche met een verschil van meer dan 30 seconden op de tweede man winnend af wist te sluiten.

Omdat de omstandigheden steeds slechter werden en het niet ophield met regenen, besloot de organisatie om de tweede manches af te gelasten. Hierdoor was de overwinning in de eerste manche voldoende om ook de dagzege te pakken. Voor Raivo staan er nu nog twee wedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap 125cc op het programma maar eerst zal hij aanstaande zondag deelnemen aan de strandcross van Vlissingen.

Daguitslag ONK 125cc Arnhem:

1 Raivo Dankers

2 Kjell Verbruggen

3 Rob van de Veerdonk

4 Dylan Kroon

5 Nikita Kucherov