Vertrouwen voor NTS RW Racing GP na solide start in Aragón

21 september 2018  

Steven Odendaal en Joe Roberts hebben de eerste dag van de veertiende ronde van het kampioenschap die dit weekend in Spanje verreden wordt positief afgesloten met een positieve stijgende prestatiecurve in de twee vrije trainingen

De Gran Premio de Aragón begon vrijdag onder gunstige weersomstandigheden met behoorlijk stijgende temperature in de middag. NTS RW Racing GP arriveerde op het circuit in Alcañiz in positieve toestand na een zeer positieve tweedaagse test afgelopen week in Valencia.

Meteen vanaf het begin was het duidelijk te zien dat Steven Odendaal en Joe Roberts profijt hadden van deze test maar ook de test op het MotorLand Aragón eerder dit jaar hielp aangezien beide coureurs goede rondetijden wisten te rijden in FP1 en FP2. Het was de coureur uit Los Angeles, Joe Roberts, die indruk wekte door zijn rondetijd aan te scherpen in de veel warme omstandigheden in de middag.

De verdere actie van het weekend op Aragón begint zaterdagochtend met FP3 om 10:55 uur.

#4 Steven ODENDAAL (NTS RW Racing GP, NTS), FP1: P20 – 1´54.690 (15/18) / FP2: P26 – 1´55.299 (9/18):

“Ik voel me heel comfortabel met de motor wat laat zien dat de test in Valencia ons veel geholpen heeft. Echter probeerden we in de middag een wat zachtere band maar met deze optie voelde ik me niet zo comfortabel. Ik kijk echt uit naar morgen omdat we weten wat we moeten doen om hier een goed resultaat neer te zetten

#16 Joe ROBERTS (NTS RW Racing GP, NTS), FP1: P28 – 1´55.221 (14/20) / FP2: P24 – 1´55.193 (16/20):

“Onze start van het weekend was niet zo slecht ondanks dat het zo heet was in de middagsessie. We hebben het voor elkaar gekregen om na de eerste sessie nog te verbeteren wat volgens mij niet veel coureurs hebben kunnen doen. Hoe dan ook, het is een belangrijk feit voor ons ook al was er meer potentieel want ik maakte een foutje in de laatste bocht waardoor we net niet in de 1’54 konden rijden. Ik heb vertrouwen in de kwalificatie van morgen dat we een goed resultaat kunnen neerzetten.”