Prima raceweekend eindigt in mineur voor Pim Garvelink

18 september 2018  

Afgelopen zaterdag en zondag werd op het Eurocircuit in Valkenswaard alweer de laatste ronde van het Nederlands Rallycross Kampioenschap verreden. Voor Pim Garvelink lag de weg naar de vierde plaats in het kampioenschap volledig open en gezien zijn prestaties tijdens de afgelopen wedstrijden behoorde die vierde plaats ook zeker tot de mogelijkheden. Een slechte start en een klein foutje in de afsluitende finale zorgden echter dat Garvelink uiteindelijk als zevende werd geklasseerd wat te weinig punten opleverde voor de vierde plaats in het kampioenschap.

Het weekend begon goed voor de jonge Brabander. Tijdens zowel de vrije trainingen als de eerste heat op de zaterdag zat Garvelink goed van voren en uiteindelijk sloot hij de eerste wedstrijddag dan ook als leider in het klassement af.

“Het ging vandaag echt lekker. De warming up rondes liepen al goed en tijdens de eerste heat wist ik de start van pole position optimaal te benutten. Probleemloos en zonder veel aanvallen van achter mij kon ik de heat op kop afsluiten en reed ik bovendien de snelste tijd van alle deelnemers in mijn klasse,” vertelt een tevreden Pim Garvelink op zaterdagavond.

De heats op zondag verliepen zeer positief voor Pim Garvelink. Vanaf een mindere startpositie wist hij zich beide heats naar voren te knokken waardoor hij zich in de tweede semi finale achter de leider in het kampioenschap, Christiaan Spelmans, wist te plaatsen. In die semi finale moest hij in Spelmans, qua snelheid, nog zijn meerdere erkennen maar hield hij de rest van het veld ruimschoots achter zich. Pim Garvelink plaatste zich als derde voor de afsluitende finale.

In die finale verliep de start voor Garvelink echter dramatisch. Hij verspeelde al snel meerdere posities en moest eigenlijk vanaf het begin van de finale al in de achtervolging. Al snel kwam hij achterop bij één van zijn concurrenten die hem op zeer professionele wijze achter zich wist te houden. Enkele ronden later maakte Pim Garvelink een inschattingsfout bij het aanremmen voor een bocht. Hij raakte hierdoor de deelnemer voor hem en kwam met de neus van de Suzuki Crosskart op het achterwiel van de andere deelnemer te staan. Beide auto’s gingen geen kant meer op waardoor ze de finish van de finale niet meer wisten te bereiken.

“Het is jammer dat de laatste finale van het seizoen zo moest eindigen. Het hele weekend ging het gewoon echt goed en dan verspeel je een goed eindresultaat bij de start van de finale. Ik maakte vervolgens zelf een inschattingsfout bij het aanremmen van de Korte Knie waardoor ik bij Jacco Ebbers achterop de auto terecht kwam. Dit soort dingen kunnen gebeuren maar op dat moment baalde ik er gewoon goed van. Al met al kan ik terugkijken op een prachtig seizoen waarin ik weer ontzettend veel ervaring heb opgedaan. Ik wil mijn team, de monteurs, de mensen die mij steunen, al mijn sponsors en in het bijzonder mijn opa en oma bedanken voor hun steun dit seizoen. Ik ga de komende maanden druk aan de slag met mijn nieuwe auto voor aankomend seizoen,” sluit Pim Garvelink af.