Nancy van de Ven op het podium in Women of Nations maar blikt met gemengde gevoelens terug

10 september 2018  

Nancy van de Ven van het No Fear Yamaha team heeft tijdens de Women of Nations in het Poolse Gdansk een sterke wedstrijd gereden maar door een mechanisch probleem in de tweede manche niet het resultaat weten te behalen waarop ze op voorhand had gehoopt. Wel wist ze met het Nederlandse team derde te worden in het landenklassement.

Nancy vormde in Polen samen met Shana van der Vlist het Nederlandse team. Ze gingen als titelverdedigsters van start waardoor de verwachtingen hoog gespannen waren. In de kwalificatieheat op zaterdag ontstond er gelijk een spannend gevecht met Kiara Fontanesi. Nancy reed aan het achterwiel maar door een valpartij verloor ze kostbare tijd waardoor ze genoegen moest nemen met een tweede plaats.

Gretig ging ze in de eerste manche van start. Ze kwam goed weg maar kwam bij de start in aanraking met Fontanesi waardoor haar voorremschijf krom raakte en ze de hele wedstrijd zonder voorrem moest rijden. Van de Ven liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en ging de strijd aan om de overwinning. Ronde na ronde reed ze aan het achterwiel van Fontanesi maar kon nergens een plaats vinden waar ze de koppositie over kon nemen. Nancy bleef knokken voor wat ze waard was maar moest na een sterk gereden wedstrijd toch genoegen nemen met een tweede plaats.

In de tweede manche waren er nieuwe ronden, nieuwe kansen voor van de Ven maar opnieuw zat Fontanesi ervoor en moest ze een plaats gaan vinden waar ze de koppositie over kon nemen. Loerend op een gaatje reed ze achter Fontanesi aan maar helaas kwam het moment dat ze de leiding over kon nemen niet. Nancy kreeg in de slotfase af te rekenen met een mechanisch probleem waardoor ze teleurgesteld het rennerskwartier op moest zoeken.

Door de tegenslag van Nancy in de tweede manche miste Team Nederland net de tweede plaats in het landenklassement en eindigden nu op een derde plaats. Volgend weekend staat voor van de Ven de voorlaatste wedstrijd om het wereldkampioenschap dames in het Nederlandse Assen op de kalender.

Einduitslag Women of Nations:

1 Italie 6 Pnt

2 Denemarken 11 Pnt

3 Nederland 11 Pnt

4 Frankrijk 18 Pnt

5 Noorwegen 23 Pnt